Το KYKLOS ENSEMBLE, συνεχίζοντας την ακατάβλητη φετινή του διαδρομή, θα βρεθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για μια συναρπαστική συναυλία όπου θα ερμηνεύσει έργα νεότερων αλλά και πιο ώριμων συνθετών από τη λεκάνη της Μεσογείου.

Το σύνολο μουσικής δωματίου, του οποίου οι συναυλίες καλύπτουν το σύνολο του μουσικού φάσματος της δημιουργίας, από τη μπαρόκ έως και τη μεταμοντέρνα σύνθεση, επέλεξε σε αυτή του την εμφάνιση να δώσει ιδιαίτερο βάρος στη σύγχρονη μουσική δημιουργία των χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα –με την Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σε μια βραδιά που συνδυάζοντας αρμονικά τις λέξεις, τις σκέψεις με τη μουσική θα κλείσει το συνέδριο με τίτλο: «Σύνθεση και η Μεσόγειος: νέα μουσική χωρικότητα, νέες χρονικότητες».

Το KYKLOS ENSEMBLE αποτελείται από κορυφαίους σολίστ, που κάνουν καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το σύνολο ερμηνεύει έργα από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου, παρουσιάζει μια διαρκή εκπαιδευτική δραστηριότητα και αναπτύσσει, μέσα από προγράμματα κοινωνικής προσφοράς, την προσέγγιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Η συνεχής επαφή του συνόλου με τους νέους -και μέσω της πραγμάτωσης μουσικών διαγωνισμών-, η σύνδεση των παλαιότερων με τους νέους δημιουργούς, καθώς και η συνεργασία με κορυφαίους δασκάλους από το εξωτερικό και με παγκοσμίου φήμης μαέστρους, όπως ο Θεόδωρος Κουρεντζής και ο Γιώργος Πέτρου, καθιστούν το KYKLOS ENSEMBLE ένα σημαντικό παράγοντα στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας.
 

* Το KYKLOS ENSEMBLE έχει την χαρά, μέσω της σύμπραξης με τον σολίστ κλαρινέτου Slava Cernavca, να ανακοινώσει τη νέα συνεργασία του με το διεθνές καλλιτεχνικό δίκτυο opus21musikplus -με έδρα το Μόναχο, που βρίσκεται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μαέστρου και συνθέτη Κωνστάντιας Γουρζή.
 

Πρόγραμμα

Maurice Ohana (1913-1992)
Kipris

Gianvincenzo Cresta (γενν. 1968)
In amoroso canto
 
Γιώργος Κουμεντάκης (γενν. 1959)
Concertino
Σολίστ: Στέφανος Θωμόπουλος (πιάνο)

Zaid Jabri (γενν. 1975)
Solo for cello

Zeynep Gedizlioglou (γενν. 1977)
Kesik

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Μιχάλης Αδάμης (1929-2013)
Ροδανόν
για μικρό σύνολο, ψάλτη και βυζαντινή χορωδία
Με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία
Διεύθυνση χορωδίας: Γεώργιος Κωνσταντίνου
Ψάλτης: Αναστάσιος Στέλλας

Δημήτρης Σκύλλας (γενν. 1987)
Grief Gestures

Saed Haddad (γενν. 1972)
The Sublime

Zad Moultaka (γενν. 1967)
Où en est la nuit
Μουσική Διεύθυνση: Artem Abasev
Συμμετέχουν οι σολίστες του KYKLOS ENSEMBLE

Γενική Διεύθυνση: Δημήτρης Δεσύλλας
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώργος Κουμεντάκης
Διεύθυνση Παραγωγής: Άγης Γυφτόπουλος