Την Τετάρτη 21/9/2016 κυκλοφορεί η συλλογή “Puzzlemusik: Early Days (2006-2009)”.

Πρόκειται για την πρώτη – από τις τρεις συνολικά – επετειακού χαρακτήρα συλλογές που θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας της Puzzlemusik. Οι συλλογές θα κυκλοφορήσουν σε ψηφιακή μορφή: Streaming (Spotify, Tidal κλπ) και Download (i-Tunes, Google play,  κλπ).

Η κάθε συλλογή θα περιέχει κι ένα bonus track το οποίο δεν έχει συμπεριληφθεί μέχρι τώρα σε κάποιο άλμπουμ της Puzzlemusik.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2006 ανακοινώθηκε η ίδρυση της εταιρείας. Το πρώτο άλμπουμ της Puzzlemusik κυκλοφόρησε στις 27 Νοεμβρίου του 2016.  Η επετειακή αυτή ημερομηνία θα εορταστεί ανάλογα με ένα μεγάλο event που θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.  

Φεβρουάριος 2006: Ναι μεν η οικονομική κρίση δεν έχει έρθει ακόμη, μπορεί οι πολυεθνικές δισκογραφικές ακόμη καλά να κρατούν, αλλά η κρίση στο χώρο της δισκογραφίας βρίσκεται εδώ και καιρό ante portas. Και μπορεί η δισκογραφία να έχει αρχίσει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της, αλλά επιμένει να παράγει όλο και περισσότερο «προκατασκευασμένα»  ακούσματα.

Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν η μουσική και οι μουσικοί. Η ανάγκη για καλλιτεχνικά πρωτότυπη έκφραση και φρέσκια δημιουργία, πέρα από ταμπέλες κι ευκολίες.  Και φυσικά εξακολουθούν να υπάρχουν ευήκοα ώτα ανήσυχων μουσικόφιλων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο μουσικός και συνθέτης Χρήστος Αλεξόπουλος αποφασίζει σε πείσμα των καιρών να ιδρύσει μια διαφορετικής αντίληψης δισκογραφική. Μαζί του, στα «μετόπισθεν», η σύντροφός του  (συγγραφέας/θεατρολόγος-σκηνοθέτις) Αγγελική Δαρλάση. Καλλιτέχνες δημιουργοί κι οι ίδιοι πίστεψαν σ’ ένα όνειρο που δεν αφορούσε (μόνο) τη δική τους δημιουργία. Κι έτσι στις 21 Σεπτεμβρίου 2006 μετά από πολλούς μήνες προετοιμασίας ιδρύεται η Puzzlemusik (με Κ ανορθόγραφο στην Αγγλική) και «με λογισμό και μ’ όνειρο» αρχίζει το ταξίδι.

Γιατί αυτό είναι η Puzzlemusik: ένα ταξίδι ζωής. Είναι demos που μεταμορφώθηκαν σε κυκλοφορίες αλλά και σε soundtracks οικογενειακών διακοπών ή σε νανουρίσματα, νύχτες άγρυπνες και μέρες εξοντωτικές, εντάσεις, απογοητεύσεις, χαρές, όνειρα δημιουργών που κράτησε και κρατάει ο Χρήστος στα χέρια, στην καρδιά και στο μυαλό του. Είναι ώρες που στερούν οι ιδρυτές της από την προσωπική τους καλλιτεχνική δημιουργία. Είναι τα χαμόγελα ικανοποίησης και χαράς στα πρόσωπα των καλλιτεχνών-συνεργατών της.  Είναι αγωνία, άγχος, αίσθημα ευθύνης, αλληλοσεβασμός, αλληλοκατανόηση, αγάπη. Είναι μεράκι-σαράκι,  είναι δημιουργική τρέλα κι επιλογή να παλεύουμε όλοι μαζί και να δημιουργούμε σε πείσμα των, κάθε φορά, ύποπτων καιρών, επειδή για να ολοκληρωθεί ένα παζλ, το κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστό και σημαντικό. Γιατί έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι κι ο χώρος της τέχνης, του πολιτισμού: ένα παζλ. Κι εμείς επιζητούμε να είμαστε ένα κομμάτι του.

21 Σεπτεμβρίου 2016: Δέκα χρόνια σίγουρα δύσκολα, αλλά γεμάτα και δημιουργικά. Γι’ αυτό και τα γιορτάζει η Puzzlemusik. Κι είναι υπερήφανη, μεταξύ άλλων, για τα «ευχαριστώ» που οφείλει:

– σε όλους τους μουσικούς -συνεργάτες της∙ σ’ εκείνους που την εμπιστεύτηκαν ήδη από τα πρώτα της βήματα, σ’ εκείνους που  συνεργάστηκαν αλλά για διάφορους και διαφορετικούς λόγους δεν ανήκουν πλέον στο δυναμικό της και σ’ εκείνους που προστέθηκαν τα τελευταία χρόνια.
– σε όλους τους συνεργάτες-δισκοπώλες (και βιβλιοπώλες).
– σε όλους τους μουσικοκριτικούς, δημοσιογράφους, μουσικούς παραγωγούς.
– στους Κώστα και Έφη Δαρλάση
– σε όλους τους συνεργάτες που, κατά καιρούς, συνεργάστηκαν ή/και εξακολουθούν να συνεργάζονται στη λειτουργία της εταιρείας (με σειρά… χρονολογικής εμφάνισης): Δέσποινα Τσούμα, Μάκη Αρβανιτάκη, Άννα Ζεβελάκη, Γιώργο Πρινιωτάκη (Artracks studio), Κωνσταντίνο Σπύρου, Socos, Αλέξη Μπόλπαση,  Μαρίνο Τζιάρο,  Αγάθη Δαρλάση, Μαρία Λατσίνου, Ιωάννα Αγγελή, Δημήτρη Νέγκα, Μάρσια Ισραηλίδη, Ελένη Κεσαπίδου, Ηλιάνα Γκιώνη.
– σε όλους τους ακροατές μας, σε όλους τους μουσικόφιλους που βρήκαν κι αγάπησαν ένα κομμάτι από το μουσικό παζλ  στην Puzzlemusik.
– Και, τέλος, στους μικρούς Μ. και Κ.  
Όλοι μαζί συνοδοιπόροι. Τα διαφορετικά κομμάτια ενός «πολυφωνικού» παζλ.

Για την Puzzlemusik,
Χρήστος Αλεξόπουλος- Αγγελική Δαρλάση

Early Days 2006-2009
Various Artists
Release Date: September 21, 2016  

1. George Kontrafouris Trio – Early Days    από το άλμπουμ The Storyteller, 2007
2. Felizol – Lemonpie (feat. DR. Hector) από το άλμπουμ Birthdays, 2009
3. Σωτήρης Δεμπόνος  -VI  από το άλμπουμ  Film Musik , 2008
4. Misuse – Amanzi  από το άλμπουμ Misuse , 2008
5. J.Kriste Master of Disguise – Mother Dear από το άλμπουμ Girls, Ghosts and Gods 2009
6. Baby Trio – Watching the Girls Go By  από το άλμπουμ The Main Course , 2009
7. Χρήστος Αλεξόπουλος – Χαμένη Γενιά (feat. Μαρία Λατσίνου)
από το άλμπουμ Παραπούνες & Τριαφύνταλλα, 2006
8. Poly Quartet – Colores Feliz από το άλμπουμ Perfumed Dreams , 2008
9. Yiannis Kassetas & The Funk Wizards – Desert Heat (feat. Loukia Palaiologou)
από το άλμπουμ Funk Abyss, 2009
10. Μανώλης Γαλιάτσος – Κάποτε οι πολύ βαθιές ανάσες, συνεπαρμένες,
αγνοούν τους πνεύμονες
από το άλμπουμ Θάλασσες των Μικρών Λάμψεων, 2009
11. Socos & The Live Project Band – Βγήκα στο δάσος να σε βρω
από το άλμπουμ Kafka, 2007
12. Μπάμπης Παπαδόπουλος – Au Revoir από το άλμπουμ Σκηνές από ένα ταξίδι , 2007
Bonus Track
13. J.Kriste Master of Disguise –  Paglamas (Live at Rialto Theatre)
Τραγούδι από την περίοδο του άλμπουμ Girls, Ghosts and Gods (2009). Παρότι παίζονταν live πριν και μετά από τις εμφανίσεις που συνόδεψαν το άλμπουμ  δεν συμπεριελήφθη σε αυτό. Η συγκεκριμένη ηχογράφηση έγινε στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό της Κύπρου , στις  6/11/2010.

Links:

Bonus Track: J.Kriste Master of Disguise –  Paglamas (Live at Rialto Theatre)  
https://www.youtube.com/watch?v=enK90k4W0fw

Τραγούδι από την περίοδο του άλμπουμ Girls, Ghosts and Gods (2009). Παρότι παίζονταν live πριν και μετά από τις εμφανίσεις που συνόδεψαν το άλμπουμ δεν συμπεριελήφθη σε αυτό. Η συγκεκριμένη ηχογράφηση έγινε στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό της Κύπρου, στις 6/11/2010.  

Στίχοι και Μουσική: Λευτέρης Μουμτζής. Ηχογράφηση: Μάριος Γεωργίου. Μίξη: Ανδρέας Τραχωνίτης, Studio Eleven, Λευκωσία. Λευτέρης Μουμτζής: ακουστική κιθάρα και φωνή, Ανδρέας Τραχωνίτης: drums, Μάριος Μιχαήλ: μπάσο, Στέλιος Ρωμαλιάδης: φλάουτο, Παύλος Μιχαηλίδης: βιολί, Φώτης Σιώτας: βιόλα, Σοφία Ευκλείδου: Τσέλο, Δημήτρης Κακαβούλης: πλήκτρα και glockenspiel, Ελευθερία Δαουλτζή: κανονάκι.

Track 4: Misuse  – Amanzi

https://www.youtube.com/watch?v=f9HXSi_ZgxQ 

Από τo ντεμπούτο  άλμπουμ των Misuse με τίτλο το όνομα τους (Απρίλιος 2008)

Track 7: Χρήστος Αλεξόπουλος  – Χαμένη Γενιά   

https://soundcloud.com/puzzlemusik/christos-alexopoulos-hameni-yenia-feat-maria-latsinou-origial-version  &  https://www.youtube.com/watch?v=a5H3rChsofE

Τραγούδι από τo άλμπουμ «Παραπούνες & Τριαφύνταλλα» που αποτέλεσε την πρώτη κυκλοφορία της Puzzlemusik (27/10/2006)

Compiled by: The Puzzlemusik Team
Cover Artwork: Ελένη Κεσαπίδου