Μια σειρά από εικόνες με ακρυλικά και μια σειρά συνθέσεις σε χαρτί illustration με μεικτές τεχνικές παρουσιάζει ο Κώστας Λαδόπουλος …

στην έκθεσή του, με τίτλο «Καταπίνοντας προβολείς», που φιλοξενείται στη γκαλερί του Black Duck.

Πρόκειται για ανθρώπινες φιγούρες που έλκουν την καταγωγή τους από μια άλλη οπτική στο Θέατρο Σκιών και στο Ρεμπέτικο, πλάσματα – υβρίδια, στοιχεία από το βυθό της θάλασσας και τον κόσμο των εντόμων σ’ ένα παραλήρημα κινήσεων των πινέλων.


Βιογραφικό

Ο Κώστας Λαδόπουλος είναι ένα ιδιότυπο, πολύμορφο έντομο της συνομοταξίας Kriareo Tremosvynious Anascalopis.

Γεννήθηκε στην κάποτε ήσυχη παραλία της Θεσσαλονίκης και πέταξε μέσα σε  χλωρίδες και πανίδες τοπίων τελείως διαφορετικών μεταξύ τους.

Πέρασε μέσα από ουρανούς που πλέαν και αχνίζαν φωσφορικά χταπόδια, στάθηκε κόντρα σε ανέμους που μύριζαν καμένη ζάχαρη, μάζεψε πεταλούδες μέσα σε κρατήρες ηφαιστείων και άλλα τερπνά.

Μερικά μόνο θραύσματα από τέτοια μικροστοιχεία σύγκλιναν σε μιά πρώτη δοκιμή έκθεσης εικόνων, απομακρυσμένων  από την τρέχουσα, ανάποδη, πραγματικότητα.

Στο επίπεδο που ο Κ. Λαδόπουλος προγειωνόταν σ΄αυτό που ονομάζουμε «πραγματική ζωή» ασχολήθηκε, μεταξύ πολλών άλλων, με τηλεοπτικά προγράμματα για παιδιά (και όχι μόνο).