Μετά την απόλυτη στιχουργική και συνθετική επιτυχία του πρώτου τους άλμπουμ (The Back Room), οι Editors βιάστηκαν να κυκλοφορήσουν και το δεύτερο, ονόματι An End Has A Start.

Μία όμορφη, αξιόλογη δισκογραφική δουλειά όχι όμως εφάμιλλη της προηγουμένης θα έλεγα μετά βεβαιότητας. Κανένα από τα δέκα τραγούδια του νέου τους album, δεν δύναται να συναγωνιστεί, την ποιότητα των τραγουδιών όπως του Fall, του All sparks, του Crowl Down The Wall ή έστω του Colours.

Ok, ακούγονται ευχάριστα, το ομώνυμο An End Has Α Start , το έξυπνο στα riffs Bones, το Spiders αλλά μέχρι εκεί. Έχεις απαίτηση από τον performer Tom Smith και την παρέα του, να συνεχίσουν το δημιουργικό μουσικό ντόμινο, αφού έτσι μας καλόμαθαν στο Τhe Back Room.

Μοναδικά, βέβαια τα βαρύτονα φωνητικά του Tom Smith, ενώ η θεματική τους έχει να κάνει με την παραίτηση του ανθρώπου, την απώλεια αγάπης, τον θάνατο.

Συμπερασματικά: Ο νέος τους δίσκος είναι καλός, τον χρειάζεται η δισκοθήκη μας, απλά η band αγχώθηκε ότι αν καθυστερούσε να ηχογραφήσει νέο άλμπουμ, θα καπελώνονταν από τις εξελίξεις της ζωής. Είχε άγχος λες και θα έπαυε η γη να περιστρέφεται , γύρω από τον άξονα της.