Την πρώτη μέρα του Αυγούστου ξεκινάει η προπώληση των εισιτηρίων της παράστασης με την οποία θα κλείσουν τα Επιδαύρια 2008, τον Αγαμέμνονα, του Αισχύλου, στις 22 και 23 Αυγούστου.
Ο πορθητής της Τροίας Αγαμέμνονας επιστρέφει στο Άργος πάνω στο άρμα του με λάφυρο τη μάγισσα Κασσάνδρα. Τα βήματά του στην κόκκινη πορφύρα τον οδηγούν τελετουργικά στην Κλυταιμνήστρα και στο θάνατο: ο κόσμος της εκδίκησης, του σφετερισμού και της αντιδικίας κυριαρχεί στο πρώτο μέρος της πολυσήμαντης τριλογίας.

Προερχόμενη από το χώρο της εναλλακτικής θεατρικής σκηνής, η Άντζελα Μπρούσκου σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Επίδαυρο, αλλά η αρχαία τραγωδία, σε διαλεκτική σχέση με το σήμερα, αποτελεί βασικό άξονα του ερευνητικού της πεδίου. Τη μητριαρχική μορφή της Κλυταιμνήστρας ερμηνεύει η Αμαλία Μουτούση.

Η μετάφραση είναι της Νικολέττας Φριντζήλα, η σκηνοθεσία της Άντζελα Μπρούσκου, την μουσική έχει γράψει ο Νίκος Βελιώτης, και τα κοστούμια έχει δημιουργήσει η Άντζελα Μπρούσκου.

Τον ρόλο της Κλυταιμνήστρας θα ερμηνεύσει η Αμαλία Μουτούση, του Κήρυκα ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, του Αγαμέμνονα ο Μηνάς Χατζησάββας, της Κασσάνδρας η Παρθενόπη Μπουζούρη και του Αίγισθου ο Μάξιμος Μουμούρης.

Χορός: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Θανάσης Δόβρης, Δημήτρης Δρόσος, Δημήτρης Καρτόκης, Παναγιώτης Κλίνης, Μιχάλης Κοιλάκος, Στράτος Μενούτης, Μάξιμος Μουμούρης, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Γιάννης Παπαγιάννης, Σίμος Πατιερίδης, Ορέστης Τζιόβας, Χάρης Χαραλάμπους.