«Κι αν δεν υπάρχει ομορφιά, η τέχνη θα την ψάξει…» είναι ο τίτλος της έκθεσης της Ξανθής Ιωαννίδου που θα παρουσιαστεί

στην Chili Art Gallery την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 στις 8.00μ.μ.

« Η φύση, μητέρα και δασκάλα.
Μέσα σ’αυτήν, ο άνθρωπος λουλουδάκι, δέντρο, πουλί, σε μια διαρκή πάλη.
Ο χρόνος εκτιμητής. Η ομορφιά υπερισχύει της ασχήμιας.

Είναι τέχνη να ζούμε πραγματικά… Είναι σπουδαία τέχνη να ζούμε καλά σε δύσκολους καιρούς.
Γεννήθηκα σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό της Πελοποννήσου και έζησα εκεί μέχρι τα δεκαπέντε μου χρόνια. Εκεί η φύση μου έδωσε απλόχερα τους θησαυρούς της: χρώματα, μουσικές, αρώματα, γεύσεις, αγάπες, όνειρα… Μου δίδαξε την απλότητα της ζωής, την σημαντικότητα του απλού, την προσφορά, το μοίρασμα. Δεν μας ανήκει τίποτα. Αυτό που παίρνουμε πρέπει να το επιστρέψουμε. Έφυγα πλούσια στην ψυχή από εκείνον το μικρό τόπο. Κουβάλησα μαζί μου την παλέτα της φύσης, άρχισα να φτιάχνω τους καμβάδες μου και να υπηρετώ την τέχνη. Ήταν η ώρα να αρχίσω να επιστρέφω αυτά που πήρα…»
                                                                                                             

Ξανθή Ιωαννίδου

Η Ξανθή Ιωαννίδου γεννήθηκε στην ορεινή Πελοπόννησο, όχι μακριά από την Αρχαία Ολυμπία. Είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος, έχει εκθέσει έργα της ομαδικά και ατομικά.

Με την έκθεση αυτή, η οποία εγκαινιάζεται στην Chili Art Gallery την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 20.00μμ και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012, παρουσιάζει την καινούρια της δουλειά, από την οποία εκφράζεται με το δικό της τρόπο αποτυπώνοντας εικόνες και βιώματα από το γενέθλιο τόπο.