Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, παρουσιάζει το κουϊντέτο πνευστών Άρτεμις από τη Γερμανία, που έρχεται στην Αθήνα για μία και μοναδική συναυλία, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Μουσικής του Συλλόγου.

To Divertimento για κουιντέτο πνευστών που βασίζεται σε μουσικό υλικό που συνέθεσε ο Haydn, όσο βρισκόταν στην υπηρεσία της Αυλής των Estherházy… Το Κουιντέτο πνευστών σε ντο μείζονα του Γερμανού αρχιμουσικού August Klughardt, που συνδυάζει άψογα τη γερμανική σχολή με την κλασική παράδοση…

Το Σεξτέτο για κουιντέτο πνευστών και πιάνο του Βρετανού συνθέτη Gordon Jacob, το μουσικό ιδίωμα του οποίου χαρακτηρίζεται από διαύγεια της μορφής και μελωδικότητα, ενώ η γραφή του λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε οργάνου και τέλος… το Σεξτέτο για πιάνο και κουιντέτο πνευστών της Γαλλίδας Louise Farrenc, που στον ανδροκρατούμενο χώρο της μουσικής σύνθεσης διακρίθηκε για τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές της αρετές και για το μελωδικό πλούτο, την τεχνική αρτιότητα και κυρίως για την ισχυρή αίσθηση της δομής που χαρακτηρίζουν τα έργα της, συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και γοητευτικό πρόγραμμα.

Το κουϊντέτο πνευστών Άρτεμις αποτελούν οι Δημήτρης Ευστρατιάδης- φλάουτο, Michael Tewes-όμποε, Andreas Fingberg-Strothmann- κλαρινέτο, Johannes Theodor Wiemes- κόρνο και Joachim Pfarr- φαγκότο. Στο πιάνο η Μαρία Ευστρατιάδη. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αντώνης Γιαμβριάς.