Η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Κλεινόν Άστυ θα πραγματοποιηθεί στους Ορίζοντες Γεγονότων από 30 Απρίλη – 7 Μάη 2015.

Η έκθεση Κλεινόν άστυ αναφέρεται στο αστικό κέντρο και ειδικότερα στην Αθήνα των τελευταίων ετών, συγκεκριμένα στις γειτονιές της τότε αστικής τάξης, μέσα στην οικονομική και κοινωνική παρακμή. Ο σκοπός της είναι η περιήγηση σε έναν χώρο οικείας και καθημερινής ‘’σήψης’’ που κάποτε έζησε γιορτές.

Τα έργα χαρτογραφούν την ελληνική κρίση (κυρίως) στην πρωτεύουσα και μελετούν την θέση του ανθρώπου σε αυτή. Καταγράφουν τα απομεινάρια της υπερκατανάλωσης των περασμένων δεκαετιών, τα θραύσματα ενός πολιτισμού και το συναισθηματικό κενό όλων εκείνων που ακόμα θρηνούν ένα χαμένο παρελθόν ενώ αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα. Επίσης διασκευάζουν και αποδομούν κάποια αντικείμενα – σύμβολα της προγενέστερης επιφανειακής, μικροαστικής ευμάρειας.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται το αστικό κέντρο σαν ένα γραφικό αξιοθέατο αλλά παράλληλα προβάλλεται και η γοητεία της καθημερινότητας σε αυτές τις συνθήκες.

Συμμετέχουν οι:

Αλέξανδρος Αλεξανδρής

Σοφία Αμοριανού-Τζιρβελάκη

Κυριακή Αρκουλή

Κατερίνα Bildjuga-Λαιμοδέτη

Παναγιώτης Γκρίτζος

Μαρία Γουδή

Ολίνα Δακτυλίδη

Μανώλης Καζάκης

Εμμανουέλα Κακαβία-Μπεληγιάννη

Νίκος Καλλικλής

Βίκυ Λούη

Δανάη Μαργαρίτη

Μάνος Πανέρας

Στάθης Πάνου

Ελένη Παπαδοπούλου

Μελίνα Σκλάβου

Zyan