Το 5ο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Σκηνής επιβεβαιώνει το όνομά του με ό,τι πιο εναλλακτικό: Μουσικούς αυτοσχεδιασμούς, Μπαλινέζικα χοροθεάματα, progressive μουσικές, προβολή βίντεο… Έως τις 25 Οκτωβρίου. Αυτά.

Το 5ο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Σκηνής επιβεβαιώνει το όνομά του με ό,τι πιο εναλλακτικό: Μουσικούς αυτοσχεδιασμούς, Μπαλινέζικα χοροθεάματα, progressive μουσικές, προβολή βίντεο… Έως τις 25 Οκτωβρίου. Αυτά.

To 5o Φεστιβάλ Eναλλακτικής Σκηνής συνεχίζεται, μετά την πολύ επιτυχημένη Διεθνή Πλατφόρμα @workNetwork με το κυρίως Πρόγραμμα, 13 – 17/10, στο Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ, με καλλιτέχνες και ομάδες από το χώρο του θεάτρου, χοροθεάτρου, εικαστικών, performance art, video art, πολυμέσων και ταινιών μικρού μήκους.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης και οι χώροι στους οποίους θα διεξαχθεί το Εργαστήρι και το Work Demonstration – Performance του Μπαλινέζικου Χοροθεάτρου με μάσκες Topeng από την Cristina Wistari Formaggia.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/10:
21:00 Μουσικός αυτοσχεδιασμός από τους Gooseberries

22:00 «Να βγάλουμε τα ρούχα μας» Φρέσκος low – fi ήχος από τους NAKED AS WE, σε progressive πρωτότυπα τραγούδια και ανατρεπτικές μουσικές

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/10:
21:00 «Και τώρα οι δυο μας». Από την Αθηνά Χατζηγιαννάκη. Μέσα από ένα ασπρόμαυρο βίντεο κι ένα μονόπρακτο του Μπέκετ (Cascado), η παράσταση επικεντρώνεται στη σχέση ανάμεσα στο δημιουργό και το έργο του, το δημιουργό και το θεατή, το θεατή και το έργο (Διάρκεια: 45\’).

22:00 «Intro, the drummer had to leave, the revenge of the killer bee» Post rock, με ατμοσφαιρικά στοιχεία, πειραματική μινιμαλιστική μουσική από τους VIEW?

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/10:
21.00 «Το πρώτο σκίρτημα της άνοιξης (First blush of spring)». Mια solo performance, με ζωντανή μουσική, τραγούδι, ποίηση, προβολή βίντεο κι ένα φόρεμα μάκρους τριών μέτρων.

22.00 «Melting». Μια performance της ομάδας Trial, που επιχειρεί να παρουσιάσει τη ρουτίνα και τους περιορισμούς που επιβάλλονται σε όλους μας από τα κοινωνικά ταμπού.

22.30 «Αντίστροφη ακρόαση». Τι συμβαίνει όταν μία απρόβλεπτη ηθοποιός καλεί τον κόσμο του θεάματος στην προσωπική της ακρόαση; Θέαμα που περιλαμβάνει κείμενα, stand up, τραγούδια, φιλμάκια και χορό με την Στέλλα Κωνσταντάτου.

ΤΡΙΤΗ 16/10:
21.00 «Αγριοτριαντάφυλλα – Νέκυια 3 Μυστήριον». Χοροθέατρο από την ομάδα ΔΡΥΟΣ ΤΟΠΟΙ. Τα «Αγριοτριαντάφυλλα» είναι εμπνευσμένα από το ομότιτλο διήγημα του Ηπειρώτη συγγραφέα Δημήτρη Μήτση, ενώ το «Μυστήριον», με αφετηρία το ομότιτλο μουσικό έργο του Γιάννη Χρήστου (1965), αποτελεί μια ελεύθερη δημιουργία ως συνέχεια της ενασχόλησης της ομάδας με διάφορα κείμενα που αναφέρονται στην κάθοδο στον Άδη.

22.15 «Χωρίς Τίτλο, 2007» Μια solo performance της Αναστασίας Αναστασιάδου, που σχολιάζει την εποχή της παγκοσμιοποιημένης εργασίας και την ανελευθερία του ατόμου, που εγκλωβίζεται στο δίπολο παραγωγή – κατανάλωση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/10:
21.00 – 23.00 Προβολή Ελληνικών και Ξένων Ταινιών Μικρού Μήκους & Video art.

Στο φουαγιέ του Θεάτρου EΝΤΡΟΠΙΑ θα παρουσιάζεται Έκθεση Φωτογραφίας από τη συνεργασία της χορογράφου Μαρίας-Ιωάννας Ξανθάκη με τους φωτογράφους Jessica Farnham και Suk Jung Song.

INFO
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ, για όλες τις εκδηλώσεις της κάθε βραδιάς, εκτός από το πρόγραμμα προβολών της Τετάρτης 17/10, που είναι με ελεύθερη είσοδο.

20 – 25/10: Εργαστήρι (20 – 24/10) & Work Demonstration – Performance (Πέμπτη 25 Οκτωβρίου) πάνω στις μάσκες του κλασικού Μπαλινέζικου Χοροθεάτρου Topeng.

Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ: Μ. Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός, τηλ.: 210.3465634

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Ανώτερη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Σοφίας

WORK DEMONSTRATION: χώρος τέχνης Ασωμάτων, Αγ. Ασωμάτων 6, Τηλ.: 210.3224664
Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ
Διάρκεια εκδηλώσεων: έως 25 Οκτωβρίου
Κρατήσεις θέσεων στο τηλ.: 6978779354