Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προσφέρει στους αναγνώστες του Culturenow.gr μία δωρεάν θέση συμμετοχής στο Εντατικό 8 ήμερο Εργαστήριο της εξαιρετικής Καθηγήτριας και σκηνοθέτιδας Άννα Φερς, από το Πανεπιστήμιο Γκολντσμιθς του Λονδίνου, το οποίο είναι διεθνώς καταξιωμένο για τα Προγράμματά του θεατρικών Σπουδών/Performance.

Σημείωση: Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016. Ο νικητές θα ανακοινωθούν στη σελίδα των νικητών στις 12μμ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έγκυρες θεωρούνται οι συμμετοχές που περιλαμβάνουν τα εξής: Όνομα στα ελληνικά, τηλέφωνο και e-mail επικοινωνίας.

Λίγα λόγια για το project

Στο εντατικό εργαστήριο 8 ημερών (workshop) η Anna Furse, θα εισάγει τους συμμετέχοντες στη μεθοδολογία της για τη δημιουργική προετοιμασία μίας performance.

Η μεθοδολογία συνδυάζει την εντατική σωματική άσκηση, τεχνικές ομαδικής δημιουργίας, το «χτίσιμο» της εικόνας, την αλληλεπίδραση με το χώρο και την σκηνογραφία, τη δομή και τη σύνθεση. Οι συμμετέχοντες μπορούν να προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών χώρων και εμπειριών, ωστόσο ο καθένας από τους συμμετέχοντες θα  πρέπει να είναι έτοιμος να δεσμευτεί καθ’ όλη τη διάρκεια του project, συμμετέχοντας πλήρως στο εργαστήριο έτοιμος να συνεισφέρει με ιδέες δουλεύοντας τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, και σε όλη τη διαδρομή για τη δημιουργία μίας περφόρμανς.

Οι συμμετέχοντες, ως αποτέλεσμα του Εργαστηρίου,  θα δημιουργήσουν μία “performance”,  την οποία θα καθοδηγήσει η Άννα Φερς, ως μια δραματουργική επινόηση που θα προέρχεται από τις δημιουργικές ασκήσεις των συμμετεχόντων και θα είναι βασισμένη  στην κοινή έρευνα και θεματολογία.

Η είσοδος στις παρουσιάσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε:

– Σπουδαστές – φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών. (Χορού, Δραματικές Σχολές/ Πανεπιστημιακά Τμήματα, Εικαστικές, Μουσικές Σχολές)

– Καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους (ηθοποιοί, χορευτές, εικαστικοί, σκηνοθέτες, μουσικοί κ.α.).

– Ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί ή θέλουν να ασχοληθούν με τη δημιουργική διαδικασία της performance.

Ώρες Εργαστηρίου: Παρασκευή 8 – Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, από τις 17:00 έως τις 22:00

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην Αγγλική Γλώσσα.

Μετά το πέρας των εργαστηρίων θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.