Ο πειραματικός χώρος τέχνης αν[ά]μεσα παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Ασλανίδου με τίτλο «εξωτική γεωμετρία». Η έκθεση

θα διαρκέσει από τις 20 έως 30 Ιανουαρίου, στο χώρο του αν[ά]μεσα, Σερβίων 8, στο Βοτανικό.

Παράλληλα το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του ανοίγματος της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό διαδραστικό εργαστήριο ζωγραφικής με τίτλο «Επί τόπου». Με την καθοδήγηση της ζωγράφου, πάνω στην τεχνική της, με μελάνι και χαρτί, μικροί και μεγάλοι, θα συνεργαστούν στη δημιουργία ενός συλλογικού έργου, το οποίο και θα εκτεθεί με τα άλλα έργα της έκθεσης. Το εργαστήρι θα διαρκέσει από τις 3μμ έως 7μμ, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και η συμμετοχή είναι 3ευρώ προαιρετικά.

Εξωτική γεωμετρία

Έργα με μελάνι σε χαρτί, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, θα εκτεθούν στους 3 χώρους του αν[ά]μεσα. Mικρά γεωμετρικά τοπία σαν υφαντά, πλεγμένα με συνειρμούς του μέσα και του έξω. Aρχιτεκτονικά στοιχεία Ειδομένα από πολλές όψεις, γεωμετρικά τοποθετημένα, χωρίς προοπτική. Εξωτικά φυτά, φυσικά μοτίβα, σύμβολα, που μας τοποθετούν στον εξωτερικό και ταυτόχρονα στον εσωτερικό χώρο. Το ένα σχήμα οδηγεί στο άλλο υφαίνοντας μικρά παραμυθένια χαλιά. 

  
«οι κήποι μπαίνουν στα δωμάτια, μικρά δωμάτια που μπαινοβγαίνω και περιέχουν αυτά που αγαπώ. οι συνειρμοί γίνονται σύμβολα που καταγράφονται αυτόματα. η όψη γίνεται κάτοψη. οι προσόψεις των κτιρίων ρίχνουν σκιές στο δρόμο. Ανθρώπινες σκιές διαγράφονται, μορφές μισοκρύβονται πίσω από φύλλα. Το μέσα γίνεται έξω. το υφαντό μεγαλώνει»
κατερίνα ασλανίδου

Η  Κατερίνα  Ασλανίδου γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.  Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο το Χρόνη Μπότσογλου. Αποφοίτησε το 2003. Από το 2005 είναι καθηγήτρια καλλιτεχνικών μαθημάτων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια  εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, έχοντας πραγματοποιήσει 3 ατομικές σε Αθήνα, Χίο και Σύρο.

http://www.katerinaaslanidou.gr/subgallery1.html

αν[ά]μεσα

Ξαναζωντανεύοντας έναν από τους χώρους ενός βυρσοδεψείου στο Βοτανικό, δημιουργήθηκε το 2011 το αν[ά]μεσα, ένας νέος χώρος τέχνης, με σκοπό να παρουσιάσει δουλειές νέων καθώς και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Δίνοντας βάση στις εικαστικές τέχνες (φωτογραφία, ζωγραφική, installations), αγκαλιάζει όλες τις μορφές της σύγχρονης δημιουργίας. Το αν[ά]μεσα θέλει να προσδώσει την δική του χροιά στο καλλιτεχνικό πυρήνα του Βοτανικού, λειτουργώντας ως χώρος πειραματικής έκφρασης και ανταλλαγής με εκθέσεις, performances, προβολές, εργαστήρια, σεμινάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χώρο
http://www.anamesa.gr