Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και φέτος το Athens Holiday Park, το πιο τρελό δροσερό και κεφάτο summer –in-the-city θεματικό πάρκο, και το Luna Park Τα Αηδονάκια ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας παρουσιάζουν τον Θαλασσόκοσμο!
 
Αυτό το Σαββατοκύριακο απογειώνουμε την  φαντασία και τη δημιουργικότητα σε άλλη διάσταση! Με τον Brick Wiz – Τουβλάκια Lego® σε έναν πρωτοποριακό χώρο, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα πέρα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση με χιλιάδες τουβλάκια, να συμμετάσχουν σε ένα από τα μοναδικά εργαστήρια δημιουργικότητας και τρισδιάστατης αντίληψης με τουβλάκια LEGO®.

Το LEGO® Taj Mahal (κωδ. 10189)  είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό μοντέλο το οποίο κατέχει και τη διάκριση του μεγαλύτερου, σε αριθμό κομματιών, σετ που διέθεσε ποτέ η LEGO®. Με 5922 τουβλάκια αποτελεί μια λεπτομερέστατη μακέτα του πασίγνωστου μνημείου.
 
Το σετ παρουσιάστηκε το 2008 και καταργήθηκε το 2010. Σήμερα, η αξία του ξεπερνάει τα 3.000 ευρώ.
 
Η φαντασία και η δημιουργικότητα σε άλλη διάσταση!
 
Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, μικρό ή μεγάλο, να συμμετάσχει λίγο ή πολύ στην κατασκευή. Ο σχεδιασμός και συντονισμός της δραστηριότητας γίνεται από τον Brick Wiz, πιστοποιημένο LEGO® Serious Play® Facilitator. H συμμετοχή είναι, φυσικά, δωρεάν.  Μια καλή ευκαιρία για χαλάρωση, διασκέδαση και ευχάριστη έξοδο από το σπίτι.
 
Μάθετε όμως και κάποια άλλα ενδιαφέροντα πράγματα για το Ταζ Μαχάλ, που ίσως δεν γνωρίζατε πριν:
 
Το Ταζ Μαχάλ (Taj Mahal) βρίσκεται κοντά στην πόλη Άγκρα της βόρειας Ινδίας, στις όχθες του ποταμού Γιούμα. Κατασκευάστηκε από τον Μογγόλο αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν Α’, τον 17ο αιώνα, στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ (εξ ου και Ταζ Μαχάλ). Πρόκειται για ένα μνημείο αγάπης και η ιστορία του είναι μία από τις πιο ρομαντικές.
 
Ο Γιαχάν, παντρεύτηκε την Αριουμάντ Μπάνο Μπέγκουμ. Τη λάτρευε, γι’ αυτό και την αποκαλούσε Κορόνα του Παλατιού- Μουμτάζ Μαχάλ. Η βασίλισσα τον ακολουθούσε παντού, ακόμα και στις στρατιωτικές εκστρατείες. Κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας η Μουμτάζ Μαχάλ πέθανε, λίγα λεπτά αφότου έφερε στον κόσμο το 14ο παιδί τους. Ο Σαχ Γιαχάν απαρηγόρητος έδωσε την εντολή για την κατασκευή αυτού του ανυπέρβλητου ταφικού μνημείου για να τιμήσει την μνήμη της αγαπημένης γυναίκας του.
 
Οι εργασίες κατασκευής του Ταζ Μαχάλ ξεκίνησαν το 1632 και ολοκληρώθηκαν 22 χρόνια αργότερα, ενώ για την ανέγερσή του δούλεψαν 20.000 εργάτες. Όταν ολοκληρώθηκε, ένας χρυσός φράχτης τοποθετήθηκε γύρω από το φέρετρο, το οποίο -λένε- ο αυτοκράτορας  στόλισε με πέρλες και διαμάντια. Πάνω στον τάφο της Mumtaz Mahal  έγραψε το όνομα του Θεού σε … 99 γλώσσες (!) και τοποθέτησε 2.000 φρουρούς για την φύλαξη του.
 
Ο Σαχ Γιαχάν σκόπευε να χτίσει άλλο ένα μνημείο από μαύρο μάρμαρο, στην αντίπερα όχθη του ποταμού, για να το αφιερώσει στον ίδιο του τον εαυτό. Πριν ξεκινήσει, όμως, για το δεύτερο εγχείρημά του, ο γιος του Ορανγκζέμπ κατέλαβε την εξουσία και τον φυλάκισε. Ο αυτοκράτορας πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του στο οχυρό της πόλης Άγκρα, κοιτώντας το Ταζ Μαχάλ και περιμένοντας τη στιγμή που θα ξανασυναντούσε την πολυαγαπημένη του σύζυγο. Μετά το θάνατό του, το 1666, ετάφη δίπλα της.
 
Η ιστορία του Ταζ Μαχάλ είναι μια διαχρονική ιστορία αγάπης, που εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο συρρέουν για να την ξαναζήσουν, θαυμάζοντας το μοναδικό αυτό μνημείο.
 
100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο το ψήφισαν για να μπει στη λίστα των  σύγχρονων “7 Θαυμάτων του Κόσμου”.
 
Σας περιμένουμε για να το “χτίσουμε” μαζί!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο https://www.facebook.com/Aidonakia