Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Megaron Plus, ομιλία του Καρόλ Μπεφά (Karol Beffa) …

στις 15 Ιανουαρίου 2013. 

Η σύγχρονη μουσική προκαλεί ελάχιστο ενδιαφέρον στο κοινό, ακόμα και στους μουσικόφιλους. Φταίει το κοινό ή η σύγχρονη μουσική; Όλες οι μουσικές είναι ισάξιες;

Σε αυτές τις ερωτήσεις αλλά και στην κεντρική που θέτει ο ίδιος σαν τίτλο στην ομιλία του “Ποιος ο λόγος να συνθέτουμε ακόμα μουσική;’ θα απαντήσει με  μουσικά παραδείγματα ο Καρόλ Μπεφά (Karol Beffa) καθηγητής της Έδρας καλλιτεχνικής δημιουργίας εγκαινιάζοντας τη σειρά διαλέξεων διδασκόντων στο περίφημο College de France. Τη διάλεξη θα προλογίσει ο συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου, Γιώργος Κουρουπός. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Το Collège de France αποτελεί ένα μοναδικό θεσμό χωρίς αντίστοιχό του σε όλο τον κόσμο. Στην υπηρεσία της έρευνας και της διδασκαλίας, το σημαντικό αυτό Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης συγκεντρώνει επιλεγμένους καθηγητές μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιστημών, – που περιλαμβάνει τα μαθηματικά όσο και τη μελέτη των μεγάλων πολιτισμών, τη φυσική, τη χημεία, τη βιολογία και την ιατρική, τη φιλοσοφία και τη φιλολογία, τις κοινωνικές επιστήμες και την οικονομία, την προϊστορία, την αρχαιολογία και την ιστορία, τη γλωσσολογία – με κριτήριο τη σπουδαιότητα και την πρωτοτυπία του έργου τους. Το Collège de France βρίσκεται πάντα στο κέντρο των παγκόσμιων προκλήσεων συμβάλλοντας στο διεθνή διάλογο.Κόσμημα της επιστημονικής έρευνας και της γαλλικής σκέψης τα επιτεύγματα των οποίων διαδίδει διεθνώς, το Collègede France συνδράμει παράλληλα στον διάλογο και στην επίλυση μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων.

Προσκεκλημένο στην Ελλάδα από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Collège de France εγκαινιάζει για το 2013 ένα κύκλο διαλέξεων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το Collège de France, τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα &
το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση