Το «Τραπέζι» σε σκηνοθεσία Paweł Czepułkowski ταξίδεψε από το Βρότσλαβ στο Εδιμβούργο και από εκεί στο Χονγκ Κονγκ, την Τεχεράνη, το Λονδίνο,

την Ιερουσαλήμ, την Πράγα και συνεχίζει την περιοδεία του ως μία από τις πιο επιτυχημένες φεστιβαλικές παραστάσεις των τελευταίων ετών παγκοσμίως. Ξεκίνησε ως στοίχημα μεταξύ των μουσικών-περφόρμερς των Karbido: μπορούμε άραγε να φτιάξουμε μια παράσταση με ένα τραπέζι;
Μια παράσταση για τέσσερις άνδρες και ένα τραπέζι…

Μετά από δύο μήνες δουλειάς με ξυλουργούς και σχεδιαστές ήχου, οι Karbido είχαν το τραπέζι τους: ένα έπιπλο αλλιώτικο από τα άλλα, ειδικά εξοπλισμένο για ένα απίθανο ταξίδι σε κάθε είδους μουσική, με την απλότητα και την εφευρετικότητα που προσδίδει η ανατροπή των κανόνων σε τέσσερις παθιασμένους μουσικούς.

Οι μαυροντυμένοι Karbido κυριαρχούν απόλυτα στην κυκλική σκηνή, με μια θεατρικότητα που υπογραμμίζεται από την υλική σχεδόν παρουσία του τραπεζιού, και την αυστηρότητα του φωτισμού. Ιδιόμορφα πολωνικά φολκ κομμάτια, χέβυ μέταλ ρυθμοί, αέρινοι συνδυασμοί ήχων, ξεσπάσματα κρουστών, συνθέτουν μία ώρα σπάνιας οπτικής και ακουστικής ευχαρίστησης.

Σκηνοθεσία: Paweł Czepułkowski

Παίζουν:

Paweł Czepułkowski, Igor Gawlikowski, Maot [Marek Otwinowski], Tomasz Sikora, Michał Litwiniec
Οι Karbido ιδρύθηκαν το 2003. Συνεργάζονται με πολλούς πρωτοποριακούς καλλιτέχνες και συμμετέχουν συχνά σε μουσικά, θεατρικά και εικαστικά πρότζεκτ. Εκτός από τη δημιουργία multimedia περφόρμανς, δίνουν επίσης συναυλίες ως τζαζ-ροκ μπάντα και έχουν αξιόλογη δισκογραφική παραγωγή.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο των 46ων Δημητρίων