Με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας, το Ίδρυμα Ευγενίδου προσκαλεί τα παιδιά από τις 17 Ιουνίου σε μια μοναδική

περιήγηση στα μυστικά του πλανήτη μας! Ένα διήμερο για παιδιά 5ης – 6ης Δημοτικού και 1ης Γυμνασίου, όπου θα πρωταγωνιστούν φυσικά φαινόμενα, άγνωστα οικοσυστήματα, αλλά και οι δράσεις στις οποίες οφείλουμε να προχωρήσουμε, προκειμένου να διαφυλάξουμε το μέλλον του μοναδικού μας πλανήτη!

Η περιέργεια και η φαντασία των παιδιών εξάπτονται μέσα από διαγωνισμούς εφευρετικότητας, παραστάσεις του Πλανηταρίου, κυνήγι θησαυρού και ηλεκτρονική εικονογράφηση στη Βιβλιοθήκη, κατασκευές, εκπαιδευτικά παιχνίδια και πειράματα στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας. Την τελευταία ημέρα, σε μια τελετή λήξης έκπληξη, οι γονείς θα ανακαλύψουν τα κατορθώματα των παιδιών!

Αφορμή της φετινής περιπέτειας αποτελεί:

Ο θαυμαστός πλανήτης Γη!

Σ’ ένα απέραντο και ταραχώδες Σύμπαν, ανάμεσα σε αμέτρητους γαλαξίες και δισεκατομμύρια αστέρια, «αιωρείται» στο κενό ένας μικρός γαλαζοπράσινος πλανήτης! Τα νερά του σχηματίζουν ορμητικούς καταρράκτες και γοργά ποτάμια, ήρεμες λίμνες και ωκεανούς γεμάτους κοράλλια.

Το έδαφός του καλύπτεται από κατάφυτες πεδιάδες αλλά και αφιλόξενες ερήμους, ηφαίστεια που «καπνίζουν», ζούγκλες γεμάτες άγρια αιλουροειδή και βουνά με σπάνια πετρώματα και αιχμηρές κορφές. Λουσμένος από το φως και τη θερμότητα του Ήλιου, φιλοξενεί μικροοργανισμούς, αμέτρητα ζωικά και φυτικά είδη και ανθρώπους που κοιτούν τ’ αστέρια.

Από τους πόλους μέχρι τον ισημερινό όλοι αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί συνυπάρχουν αρμονικά και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, στενά συνδεδεμένοι με το φυσικό περιβάλλον, σχηματίζοντας το μεγαλύτερο οικοσύστημα που γνωρίζουμε, τον πλανήτη μας!

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των διημέρων είναι οι εξής:
17-18 Ιουνίου, 21-22 Ιουνίου, 24-25 Ιουνίου, 28-29 Ιουνίου.
1-2 Ιουλίου, 5-6 Ιουλίου, 8-9 Ιουλίου, 12-13 Ιουλίου,
15-16 Ιουλίου, 19-20 Ιουλίου.

Ηλικίες: 10 έως 12 ετών (παιδιά που τελείωσαν 5η – 6η Δημοτικού και 1η Γυμνασίου).

Ώρα άφιξης: 8:30 π.μ. .

Σε κάθε διήμερο μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 20 παιδιά.

Για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά διήμερα απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο email: arnellou@eugenfound.edu.gr ή στο τηλ. 210 9469640.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.