Ένα ξεχωριστό μουσικό διήμερο, λουσμένο με το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού, προτείνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στους Αθηναίους με μία σειρά συναυλιών, που παρουσιάζει την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 σε διάφορα σημεία της πόλης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του Καλοκαίρι στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 9μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων δίνει ραντεβού με το κοινό στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου (Στύλοι Ολυμπίου Διός), όπου με φόντο τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης θα παρουσιάσει, υπό τη μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Μίχα, μουσικά αριστουργήματα του ελληνικού κινηματογράφου, στη συναυλία «Φεγγάρι μάγια μου’ κάνες», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την  Εφορία Αρχαιοτήτων Αθηνών και το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο θα γίνεται από την Πύλη του Αδριανού, επί της Λ. Αμαλίας από τις 8.10μ.μ. και είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διατίθενται κατά την είσοδο του κοινού στον χώρο. Μέγιστος αριθμός τα 700 άτομα, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Την ίδια μέρα και ώρα ο Σπύρος Πολυκανδριώτης με την πενταμελή ορχήστρα του υποδέχεται τους λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής στην πλατεία Πανόρμου (έξοδος Μετρό) για να τους ταξιδέψει με μία συναυλία – αφιέρωμα στο ρεμπέτικο, σμυρναίικο, παραδοσιακό δημοτικό και νησιωτικό τραγούδι.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 9μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, η διεθνούς φήμης σολίστ του ακορντεόν και συνθέτης Ζωή Τηγανούρια, με συντροφιά την αυγουστιάτικη πανσέληνο θα παρουσιάσει στο κοινό την «πολυπολιτισμική» παράσταση Ζωή… χωρίς σύνορα με μουσική από όλο τον κόσμο, παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας, αλλά και δικές της συνθέσεις. Στη συναυλία συμμετέχουν οι ερμηνευτές Θάνος Πολύδωρας και Υακίνθη Λάγιου, ενώ την παράσταση «ντύνει» με χορογραφίες η Σχολή Χορού «Χοροακτίς» Κωστάκη Μαυροειδή.

Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων & Καπανέως, Στάση Μέτρο Σεπόλια