Καλλιτέχνες στην Αθήνα – Πόλη της Κρίσης: Έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

14 καλλιτέχνες αποτυπώνουν την Αθήνα της Κρίσης

Το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζουν στην Ελλάδα την έκθεση «Καλλιτέχνες στην Αθήνα-Πόλη της Κρίσης».

Μετά την πρώτη της παρουσίαση στο Βερολίνο, στο Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, τον Ιούνιο του 2017, η έκθεση φιλοξενείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 5 έως τις 23 Οκτωβρίου 2017.

Χάρη στη ζωτικότητά της, η καλλιτεχνική σκηνή στην Αθήνα, εν καιρώ οικονομικής και πολιτικής κρίσης, κινεί το ενδιαφέρον τόσο των ΜΜΕ όσο και των εκδοτών του είδους. Η τέχνη του δρόμου καταλαμβάνει μια ιδιαίτερη θέση σε αυτό. Η ελεύθερη έκφραση βρίσκει διέξοδο μέσα στο χείμαρρο της πολιτικής σκέψης και άποψης που καταθέτουν οι καλλιτέχνες πάνω στους τοίχους της πόλης.

Η οικονομική κρίση έχει προ πολλού αποτυπωθεί, εκτός από τη ζωή των κατοίκων, και στον ιστό της πόλης. Τα κλειστά μαγαζιά που δεν άντεξαν, τα εγκαταλειμμένα κτίρια που καταρρέουν, οι γωνιές των δρόμων που γίνονται πρόχειρα «σπίτια» για τους άστεγους, τα πεζοδρόμια που μεταμορφώνονται σε στέκι εξαρτήσεων, όλα αυτά μαζί και πολλά ακόμα συνθέτουν το καινούργιο αθηναϊκό αστικό τοπίο.

Η κρίση εγγράφεται στη ζωή, αποτυπώνεται στην πόλη και η τέχνη την παρακολουθεί και συνδιαλέγεται μαζί της.

14 καλλιτέχνες, 5 γυναίκες και 9 άνδρες από 24 έως 72 ετών, ερευνούν και εκφράζονται μέσα από φωτογραφικά ντοκουμέντα, βιογραφικές λεπτομέρειες, εικαστικά έργα, εγκαταστάσεις βίντεο, δίνοντας τη δική τους περισσότερο ή λιγότερο ρητή πολιτική καλλιτεχνική θέση. Συνομιλούν, δημιουργούν, αποτυπώνουν την Αθήνα της Κρίσης δημιουργώντας ένα καινούργιο πλαίσιο στο οποίο συνυπάρχουν η ζωή, η καλλιτεχνική δημιουργία και η οικονομική κρίση.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Balesi, Eleanna
Cacao Rocks
Christofi, Stella
Dimitrakopoulou, Venia
Karalis, Babis
Katsoudas, Dimitris
Kontellis, Andreas
Lowery, Todd
Lotek
Merantzas, Dimitris
Poulantza, Natassa
Psychopedis, Jannis
Ralli, Ioanna
WD (Wild Drawing)

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ