Στις 26 Μαρτίου κυκλοφορεί το άλμπουμ Assembly, μια συλλογή σόλο συνθέσεων του Joe Strummer. Η δισκογραφική εταιρεία Dark Horse Records δίνει στη δημοσιότητα ένα από τα τρία κομμάτια της συλλογής που θα ακούσουμε για πρώτη φορά: το κλασικό μπλουζ του 1951 «Junco Partner» του James Wayne, σε ακουστική εκδοχή από τον θρύλο των The Clash.

Σε όλη τη σταδιοδρομία του, ο Strummer έπαιζε το «Junco Partner», με τους Clash να έχουν ηχογραφήσει και μία ρέγκε εκδοχή και μία dub εκδοχή για το άλμπουμ τους του 1980, Sadinista! Η νέα εκδοχή – μόνο ο Strummer και η ακουστική κιθάρα του – βρέθηκε στο «θησαυροφυλάκιο» του εκλιπόντος μουσικού, σε μια κασέτα με ιδιόχειρη σημείωση στην ετικέτα της.

Τα άλλα δύο κομμάτια της συλλογής που θα ακούσουμε για πρώτη φορά είναι ερμηνείες του «I Fought the Law» και της σύνθεσης των Clash «Rudie Can’t Fail», ηχογραφήσεις της 24ης Νοεμβρίου του 2001 στην Brixton Academy του Λονδίνου.

Το Assembly είναι μείγμα από σιγκλ και αγαπημένα των φανατικών θαυμαστών, από τα σόλο LP του Strummer και τη δουλειά του με την μπάντα The Mescaleros.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ