Οι αυθεντικότεροι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής boogie woogie, jump blues και swing σκηνής στα ίχνη του Louis Jordan και του Cab Calloway συνοδευόμενοι από ένα εξαιρετικό tap dancer, στη σκηνή του Half Note!

Ακολουθώντας τα βήματα του Louis Jordan και των άλλων κλασικών του jump blues και του R&B που κατέκλυσε την Αμερική αμέσως μετά τον πόλεμο και εξαπλώθηκε στα πέρατα του κόσμου ως ροκ εν ρολ, οι Jump ‘n Jive είναι σήμερα η καλύτερη και πιο ζωντανή jump band στην Ευρώπη. Οι Jump ‘n Jive, αν και από την Ολλανδία αναβιώνουν στο σήμερα όλο το κλίμα που καταγράφεται στη μουσική καλλιτεχνών όπως οι Andrews Sisters, o Fats Domino, o Ray Charles κ.α. με τρόπο εκπληκτικό.

Το 11μελες τους σχήμα περιλαμβάνει τον μοναδικό tap dancer Peter Kuit, τον τραγουδιστή και αρχηγό της μπάντας Bert Vrieling, τρεις τραγουδίστριες και ένα εξαμελές rhythm section με δυναμικά πνευστά, κιθάρα, τύμπανα και Hammond. Με boogie woogie, jump blues και swing μας παρασέρνουν με την απίστευτη έκρηξη ενέργειάς τους, αναβιώνοντας τις δεκαετίες του 20’ ή του 30’, και μας μεταφέρουν την εμπειρία τους από συνεργασίες με θρύλους όπως ο Fats Domino ή Ray Charles.