Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τον Jonas Kaufmann, έναν από τους μεγαλύτερους τενόρους των ημερών μας μια υπέροχη μουσική βραδιά στην οποία θα ερμηνεύσει άριες από τον ιταλικό βερισμό, το πιο δημοφιλές είδος όπερας, που έχει αφήσει στην ιστορία της μουσικής μοναδικά αριστουργήματα.

Jonas Kaufmann

Οι φωνητικές και ερμηνευτικές επιδόσεις του διάσημου γερμανού τενόρου τού επιτρέπουν να υπηρετεί ένα ασυνήθιστα ευρύ ρεπερτόριο (όπερα, συναυλιακές εμφανίσεις, ατομικά ρεσιτάλ).

Ο Γιόνας Κάουφμαν είναι περιζήτητος στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου: Κόβεντ Γκάρντεν, Όπερα του Παρισιού, Σκάλα του Μιλάνου, Κρατική Όπερα της Βιέννης, Όπερα της Ζυρίχης, του Μονάχου, Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης, Λυρική Όπερα του Σικάγου κ.α. Έχει ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους δίπλα σε μεγάλες φωνές όπως η Άντζελα Γκεοργκίου και η Άννα Νετρέμπκο και συνεργάζεται με αρχιμουσικούς όπως ο Αντόνιο Παππάνο, ο Σέμιον Μπίτσκοφ, ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, ο Βαλέρι Γκέργκιεφ, ο Γκουστάβο Ντουνταμέλ, ο Κρίστιαν Τήλεμαν, ο Τζέιμς Ληβάιν, ο Σάιμον Ρατλ κλπ.

Πολύ σημαντική περίοδος στην καριέρα του που καθόρισε και τη μετέπειτα πορεία του, ήταν τα χρόνια της στενής συνεργασίας του με την Όπερα της Ζυρίχης, μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2001.

Το πρώτο του σόλο άλμπουμ (Decca) με τίτλο Romantic Arias έγινε αμέσως μπεστ σέλλερ, ενώ εξίσου μεγάλη επιτυχία είχε ο δίσκος Sehnsucht, μια επιλογή από γερμανικές άριες (με την Ορχήστρα Δωματίου Μάλερ υπό τον Κλάουντιο Αμπάντο). Πρόσφατα κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ με τίτλο Verismo Arias (με την Ορχήστρα Santa Cecilia υπό τον Αντόνιο Παππάνο). Στη δισκογραφία του περιλαμβάνονται επίσης αρκετές όπερες (οι περισσότερες κυκλοφορούν και σε DVD: Μαντάμα Μπάτερφλαϋ, Όμπερον, Κάρμεν, Λόενγκριν, Βέρθερος, Η επιείκεια του Τίτου, Φιντέλιο κ.ά.).

Amilcare Ponchielli: “Cielo e mar” από την όπερα «La Gioconda»
Riccardo Zandonai: “Giulietta! Son io!” από την όπερα «Giuletta e Romeo»
Francesco Cilea: “La dolcissima effigie” από την όπερα «Adriana Lecouvreur»
Pietro Mascangni: “Addio a la madre” από την όπερα «Cavalleria Rusticana»
Umberto  Giordano: “Un dì all’azzuro spazio- L’improvviso” από την όπερα «Andrea Chénier»
Richard Wagner: “Winterstürme wichen dem Wonnemond” από την όπερα «Βαλκυρίες»
Ruggiero Leoncavallo: “Vesti la giubba” από την όπερα «Οι Παλιάτσοι»

Jonas Kaufmann τενόρος
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Μουσική διεύθυνση: Jochen Rieder

 

Έκτακτη Ανακοίνωση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανακοινώνει ότι η εμφάνιση του Γιόνας Κάουφμαν στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.  Το Μέγαρο ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Γιόνας Κάουφμαν για τη στήριξη του στην Ελλάδα και το ελληνικό κοινό σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες.

Στην περίπτωση που λόγω της προγραμματισμένης γενικής απεργίας δεν καταστεί δυνατή η συμμετοχή της Ορχήστρας, τον Γιόνας Κάουφμαν θα συνοδεύσει ο προσωπικός του πιανίστας  Στελάρο Φαγκόνε.

Το Μέγαρο Μουσικής θα προσφέρει στην περίπτωση αυτή στους κατόχους των εισιτηρίων της συναυλίας του Γιόνας Κάουφμαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν τη συναυλία της σοπράνο Μαρλίς Πέτερσεν που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Ο Γιόνας Κάουφμαν θα ερμηνεύσει όλες τις άριες που έχουν περιληφθεί στο αρχικό πρόγραμμα : άριες από τον ιταλικό βερισμό  (των Πονκιέλλι, Τσαντονάι, Τσιλέα, Μασκάνι, Τζιορντάνο, Πουτσίνι, Λεονκαβάλλο)- το πιο δημοφιλές είδος όπερας που έχει αφήσει στην ιστορία της μουσικής μοναδικά αριστουργήματα – μαζί με άριες του Βέρντι και του Βάγκνερ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011