Το πολυβραβευμένο DV8 Physical Theatre, που έχει στο ενεργητικό του 18 επιτυχημένες χοροθεατρικές παραγωγές, 4 τηλεταινίες και έχει κερδίσει περισσότερα από 50 εθνικά και διεθνή βραβεία, παρουσιάζει στο Lyttelton Theatre του Λονδίνου την παράσταση JOHN.

Αυτό το τολμηρό έργο σε σύλληψη και σκηνοθεσία του ευρηματικού Λόυντ Νιούσον θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ελληνικό κοινό στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου (ώρα 22:00) σε ζωντανή αναμετάδοση, στο πλαίσιο της ετήσιας Σειράς Θέατρο στο Μέγαρο.

Η παράσταση απευθύνεται αποκλειστικά σε κοινό άνω των 18 ετών. Πρόκειται για συμπαραγωγή του National Theatre της Αγγλίας, της Biennale Χορού της Λυόν, του Théâtre de la Ville, του Festival d’automne του Παρισιού, του Dansens Hus της Στοκχόλμης, του Dansens Hus του Όσλο και του DV8 Physical Theatre.

Με τη χοροθεατρική παράσταση JOHN συνεχίζεται η φετινή σειρά αναμεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής προσφέρει, με τη βοήθεια τεχνολογίας υψηλής ευκρίνειας, στο φιλότεχνο κοινό για πέμπτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο. Η ζωντανή αναμετάδοση από το Lyttelton Theatre του Λονδίνου θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, στις 10:00 το βράδυ με αγγλικούς υποτίτλους.

Το νέο χοροθεατρικό έργο με τίτλο JOHN του Λόυντ Νιούσον, Καλλιτεχνικού Διευθυντή της διεθνώς γνωστής ομάδας DV8 Physical Theatre, δημιουργεί μια κινούμενη θεατρική εμπειρία γεμάτη ένταση, συνδυάζοντας την κίνηση με το λόγο. Πρόκειται για μια ιστορία περίεργη και συνάμα συγκινητική που βασίζεται σε υλικό από  συνεντεύξεις που πήρε ο Λόυντ Νιούσον από τουλάχιστον 50 άνδρες ζητώντας τους να απαντήσουν με ειλικρίνεια σε ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως την αγάπη και το σεξ. Ένας από αυτούς ήταν και ο John, ένας τοξικομανής, με εγκληματικό παρελθόν, που προσπάθησε να επιβιώσει αναζητώντας τα κοινά του σημεία με τους άλλους ανθρώπους. Σε αυτή τη σκληρή ιστορία βασίζεται η νέα χοροθεατρική παραγωγή του Νιούσον.

Hannes Langolf: JOHN / DP
Taylor Benjamin: J
Ian Garside: M
Andi Xhuma: KDC
Garth Johnson: T
Vivien Wood: Mητέρα
Ermira Goro: Αδελφή / Ψυχίατρος
Gabriel Castillo: Μεγαλύτερος άντρας
Lee Boggess: Πελάτης

Οι άλλοι ρόλοι ερμηνεύονται από μέλη της ομάδας DV8 Physical Theatre

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Lloyd Newson
Με τη δημιουργική συνεργασία του: Hannes Langolf
Σκηνογραφία: Anna Fleischle
Σχεδιασμός φωτισμών: Richard Godin
Σχεδιασμός ήχου: Gareth Fry

Συμπαραγωγή:   
National Theatre, Biennale Χορού της Λυόν, Théâtre de la Ville, Festival d’automne του Παρισιού, Dansens Hus της Στοκχόλμης, Dans Hus του Όσλο και DV8 Physical Theatre.