Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζει την παράστση John από DV8 Physical Theatre, από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου 2014.

Αυτό που κάνει τη δουλειά των DV8 να ξεχωρίζει – ήδη από την ίδρυση της ομάδας, το 1986– είναι η ενασχόλησή τους με σοβαρά κοινωνικοπολιτικά θέματα, η εις βάθος διερεύνησή τους και η αποκαλυπτική παρουσίασή τους στη σκηνή. Διακρίνονται επίσης για τη βαθιά ειλικρίνεια με την οποία μεταφέρουν στην παράσταση κάθε πτυχή του θέματος, ακόμα και την πιο δυσάρεστη, την παντελή έλλειψη πολιτικής ορθότητας και υποκριτικού καθωσπρεπισμού και τη βαθιά επίγνωση του ότι όσο πιο ειλικρινά παραδεχτούμε τα λάθη μας, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

Η δραματουργία τους είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός από «ωμούς» διαλόγους, «ντοκυμανταιρίστικο» κείμενο, κίνηση γεμάτη ένταση και λυρικές χορογραφικές εξάρσεις. Το έργο John βασίζεται σε συνεντεύξεις 50 αντρών. Ο χορογράφος της ομάδας Λόυντ Νιούσον τούς ζήτησε να απαντήσουν με ειλικρίνεια σε ερωτήσεις για την αγάπη και το σεξ.

Ο Τζων είναι ένας συνηθισμένος άντρας και η ιστορία του περιλαμβάνει αγώνα για επιβίωση, βία, έγκλημα και απρόσμενες εξελίξεις. Είναι μια ιστορία εκπληκτική, ανθρώπινη και βαθιά συγκινητική. Μια ακόμα παράσταση των DV8 που θα γίνει κλασική.

Η παράσταση απευθύνεται μόνο σε ενήλικες, δηλαδή από 18 ετών και άνω, καθώς περιέχει σκληρές εκφράσεις και σκηνές γυμνού.

Ένα έργο σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Lloyd Newson.

Mε τη δημιουργική συνεργασία του: Hannes Langolf
Ερμηνεύουν οι: Taylor Benjamin, Lee Boggess, Gabriel Castillo, Ian Garside, Ermira Goro, Garth Johnson, Hannes Langolf, Vivien Wood, Andi Xhuma

Μετάφραση κειμένου: Βασίλης Δουβίτσας

Ομάδα Παραγωγής

Βοηθός Σκηνοθέτη / Διευθυντής Ομάδας: David Grewcock
Χορογραφία: Lloyd Newson με τους ερμηνευτές
Σκηνικά και Σχεδιασμός Κοστουμιών: Anna Fleischle
Σχεδιασμός Φωτισμών: Richard Godin
Σχεδιασμός Ήχου: Gareth Fry
Διεύθυνση Παραγωγής: Tom Pattullo
Τεχνική Διεύθυνση Σκηνής: Matt Davis
Υπεύθυνος προετοιμασίας παραγωγής: Michael Ramsay
Χειριστής Φωτισμών: Ben Dodds
Ηχολήπτης: Fergus Mount
Χειριστής περιστροφής σκηνής και Βοηθός Ηλεκτρολόγος: James Bentley
Επίβλεψη Κοστουμιών: Ilona Karas
Βοηθός Κοστουμιών: Natasha Prynne
Βοηθός Σχεδιασμού: Loren Elstein
Βοηθός Σχεδιασμού Ήχου: Ella Wahlström
Αγορά σκηνικών εξαρτημάτων (props): Sabia Smith
Επίβλεψη Μουσικής: Gabriel Castillo
Κατασκευή Σκηνικών: Simon York
Εξαρτήματα υπόδησης: Reuben Hart (The National Theatre)
Περούκες για τη Vivien Wood: Giuseppe Cannas (The National Theatre)
Ηχογραφημένες φωνές: Lee Davern
Ερευνητές: Antonio Harris, Tim Owen Jones, Ankur Bahl, Kenny d’Kruz
Μοντάζ συνεντεύξεων: Lloyd Newson και Hannes Langolf
Προκαταρκτικό μοντάζ ήχου: Tamsin Barber, Chester Hayes, Luke Johnson, Rachel Phillips, Hedley Roach

Εκτελεστική διευθύντρια παραγωγής: Eva Pepper
Διεύθυνση παραγωγής: Louise Eltringham
Οικονομική διαχείριση: Nancy Rossi
Υπεύθυνη χρηματοδότησης: Jessica Choi
Διοικητική υποστήριξη: Rhiannon Savell
Ιστοσελίδα: Feast Creative

Δημόσιες σχέσεις: Cliona Roberts (CRPR)
Μάρκετινγκ: Vic Shead
Λογιστικά: Breckman & Co
Ασφαλιστική κάλυψη: Wrightsure

Τακτικοί εκπαιδευτές ομάδας: Denzil Bailey, Raymond Chai, Kerry Nicholls, Stephen Pelton, Sonia Rafferty, Jeannie Steele, Tory Trotter, Vivien Wood

Φωνητική διδασκαλία ομάδας: Melanie Pappenheim
Εργαστήρια υποκριτικής: Juliet Knight

Το John είναι μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Μεγάλης Βρετανίας, της Μπιεννάλε Χορού της Λυών, του Théâtre de la Ville και του Festival d’Automne του Παρισιού, του Dansens Hus της Στοκχόλμης, του Dansens Hus του Όσλο και της ομάδας DV8 Physical Theatre.

Διοικητικό Συμβούλιο των DV8: Mark Godfrey, Leonie Gombrich, Conor Marren, Kate Mayne (Πρόεδρος), Lloyd Newson, Sita Popat

Είμαστε ευγνώμονες για τη γενναιοδωρία των ατόμων και των οργανισμών που μας έχουν επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε τις εμπειρίες και τις συνεισφορές τους για τη δημιουργία αυτού του έργου.
Με βαθιά ευγνωμοσύνη προς τον John.

Ευχαριστίες στους: John Avery, Joss Baker, Andrew Barnett, Richard Beale, Sarah Black, Laura Caldow, Gary Clarke, Samia Doukali, Joe Fisher, Chester Hayes, Ellie James, Hilary Keenlyside, Eric Languet, Brian Lucas, Brendan McCall, Jamie Maisey, Sean Millar, Matthew Morris, Fleur Elise Noble, Carl Parris, Amanda Saunders, Joseph Simons, Suzanne Stanislawski, David Thompson και Prentice Whitlow

Αρχειακό υλικό: The Golden Shot (βρετανικό τηλεπαιχνίδι): ITN Source· Knock Three Times (βρετανικό τηλεπαιχνίδι): ITN Source· Τουρνουά Γουίμπλεντον: IMG Sport Video Archive.

Μουσική: “The Way” από τον Zack Hemsey, “Whole Lotta Love” από τους Led Zeppelin, “Shallow Water Blackout” από τον Loscil, “Contain” από τον Plastikman, “Lucy Dub” από τον Loscil, “5th Achor Spam” από τον Loscil, “Sophteonal” από τους Aix Em Klemm, “Monophaser 2” από τον Alva Noto, “Away” από τους To Rococo Rot, “Says” από τον Nils Frahm, “Dark Ambient” (am Mix) από τους All India Radio, “No Name Jive” από τον Glen Gray και την The Casa Loma Orchestra, “Cye” από τον Smolik (El Marecky’s Remix), “A1” από τους Darkside, “Bump” από τον Fred Halsted, “Retrograde” (Finn Pilly Edit) από τον James Blake, “Mama Told Me Not to Come” (οργανικό) από τον Randy Newman, “Dirt Rhodes” από τον Kevin MacLeod, “City” από τους Deaf Center, “Bless This Morning” από τον Helios, “Never Enough” από τον Tank Edwards

Παράλληλες εκδηλώσεις

Συζήτηση πριν την παράσταση “John” με τον Lloyd Newson
Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014, στις 17:30

Σεμινάριο χορού για επαγγελματίες χορευτές από τους DV8
Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, στις 10:00