Η Τήνος υποδέχεται τους φίλους της Τζαζ στο 8ο Jazz on Tinos, που θα πραγματοποιηθεί στις 26, 27 και 28 Αυγούστου στο φιλόξενο και δραστήριο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Και τα κύματα της Μεσογείου φέρνουν στο νησί της Πίστης και της Τέχνης εξαίρετους μουσικούς από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ιταλία, με συνθέσεις που κινούνται από τα παραδοσιακά στοιχεία της jazz, μέχρι τις πιο σύγχρονες και μοντέρνες μορφές της.

Το «Jazz on Tinos 2016: Mediterranean Waves» ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής 26 Αυγούστου, στις 9:30 μ.μ., με το Drums & Voice Jazztronica project. H vocalist Αγγελική Τουμπανάκη και ο ντράμερ Ηλίας Δουμάνης δημιουργούν ένα πρωτοποριακό ντουέτο Τυμπάνων – Φωνής και συνδυάζουν το φυσικό με τον ηλεκτρονικό ήχο δίνοντας έμφαση στο ρυθμικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική χρήση του κάθε οργάνου. Τη σκυτάλη παίρνουν στη συνέχεια οι Los Tre, ένα τρίο προσανατολισμένο στην funk-jazz, τη μουσική της Β. Αφρικής και της Εγγύς Ανατολής αλλά και με πλήθος άλλων επιρροών που δημιουργήθηκε από τους Άγγελο Αγγελίδη στην κιθάρα το Βασίλη Παπασταμόπουλο στο μπάσο και το Λέανδρο Φράτνικ στα τύμπανα.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου έρχεται με το Τρίο της για πρώτη φορά στην Ελλάδα η βραβευμένη με το SWR JAZZPREIS 2016 τζαζ πιανίστα Julia Hülsmann. H Julia Hülsmann και το Τρίο της [φωτο] εδώ και 17 χρόνια δεν σταματούν να εντυπωσιάζουν και να βοηθούν δραστικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης τζαζ στη χώρα τους και πέρα από αυτήν. Το Τρίο της Hülsmann περιλαμβάνει επίσης τον μπασίστα Marc Muellbauer και τον ντράμερ Heinrich Köbberling. Διαθέτει μια τεράστια γκάμα μουσικών εκφράσεων, με στυλ που παραμένει διακριτικό: ουσιαστικό, συμπυκνωμένο αλλά ταυτόχρονα και με εξαιρετική καθαρότητα.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 28/8, με το Blue Note Organ Trio, ένα καινούργιο project του κιθαρίστα Μιχάλη Παπαδόπουλου σε συνεργασία με τον κορυφαίο jazz οργανίστα της Ιταλίας Leonardo Corradi και έναν από τους γνωστότερους Έλληνες jazz drummers, τον Σεραφείμ Μπέλλο. Το project είναι ένα αφιέρωμα στη μυθική δισκογραφική εταιρεία Blue Note Records, η οποία ειδικά την περίοδο 1952-1965 κυκλοφόρησε κάποιους από τους κλασσικότερους δίσκους στην ιστορία της jazz.

Το Πρόγραμμα:

26/8 Drums & Voice Jazztronica project / Los Tre
27/8  Julia Hülsmann trio
28/8  Blue Note Organ Trio.

Συνδιοργάνωση: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου