Jackie, του Πάμπλο Λαρέν

Το νέο βιογραφικό δράμα Jackie, του Πάμπλο Λαρέν, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 από την Feelgood.

Το νέο βιογραφικό δράμα Jackie, του Πάμπλο Λαρέν, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 από την Feelgood.

Η δραματική ταινία του Xιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαρέν, αφηγείται την ζωή της Τζάκι Κένεντι αμέσως μετά την δολοφονία του συζύγου της το 1963. Η Αμερικανίδα ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν υποδύεται την πρώην Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α, ενώ τον ρόλο του Ρόμπερτ Κένεντι ερμηνεύει ο Πίτερ Σάρσγκαρντ.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2016 και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, το οποίο υπογράφει ο Νόα Όπενχαϊμ.

Υπόθεση

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο John F. Kennedy δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Jackie (Natalie Portman) ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά καλείται να αντιμετωπίσει το αδιανόητο: να παρηγορήσει τα δυο της μικρά παιδιά, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της. Η Jackie συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομία του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία.

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Λαρέν

Πρωταγωνιστούν: Νάταλι Πόρτμαν, Πίτερ Σάρσγκαρν, Γκρέτα Γκέργουικ, Μπίλι Γκρούντουπ, Τζον Χαρτ, Μαξ Κασέλα

Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ