Η StraDa Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, την ταινία «Jack», σε σκηνοθεσία του Edward Berger.

Σύνοψη:

Για τον δεκάχρονο Τζακ η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Ο ίδιος είναι ένα πολύ υπεύθυνο παιδί που βοήθα καθημερινά την ανύπαντρη μητέρα του με όποιον τρόπο μπορεί – ετοιμάζει τον μικρό του αδερφό για το σχολείο, φτιάχνει φαγητό και γενικά φαίνεται να έχει υπό έλεγχο το σπίτι. Η μητέρα του Σάννα, μια γλυκιά νεαρή γυναίκα δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα χωρίς τον Τζακ. Ένα απρόσμενο γεγονός θα ανατρέψει τις ισορροπίες και θα διασπάσει την οικογένεια. Όταν ξαφνικά μια μέρα η μητέρα του εξαφανίζεται, ο Τζακ ξεκινά μαζί με τον εξάχρονο αδερφό του Μανουέλ ένα ταξίδι αναζήτησης της. Κάπως έτσι παρατηρούμε τον Τζακ να αναλαμβάνει ολοένα και περισσότερες ευθύνες από αυτές που θα έπρεπε να έχει ένα παιδί της ηλικίας του. Με μία όμως αξιοθαύμαστα γενναία απόφαση δίνει ένα μάθημα ζωής σε όλους τους ενηλίκους.

Για την ταινία:

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, εντυπωσιάζοντας με την τρυφερότητα και την ανθρωπιά της. Ο σκηνοθέτης και η συνσεναριογράφος αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι κατά την διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας υπενθύμιζαν διαρκώς ο ένας στον άλλον την αφετηρία της ιστορία τους: “μια απλή και ξεκάθαρη ιστορία σχετικά με την άνευ όρων αγάπη ενός νεαρού αγοριού, στην αναζήτηση της μητέρας του».

Διεθνής Τύπος:

•«Όμορφη κινηματογράφηση και έξυπνη ερμηνεία», Variety

•“Φτιαγμένη με ευαισθησία, επιδεξιότητα και ειλικρίνεια», The Hollywood Reporter

•“Διοχετευμένη μέσω ενός δυνατού παιδιού, αυτή είναι μια αιχμηρή κοινωνική κριτική. Εξαιρετικό!», Tagesspiegel

Συμμετοχές / Βραβεία:

Επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2014

Στοιχεία ταινίας:

Σκηνοθεσία: Edward Berger

Σενάριο: Edward Berger, Nele Mueller-Stöfen

Παίζουν: Ivo Pietzcker, Georg Arms, Jodine Johne

Χώρα: Γερμανία

Γλώσσα: Γερμανικά

Διάρκεια: 103΄