Η Jasmin Ihraç παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων το σόλο χορού με τίτλο iz-le.

Η Jasmin Ihraç, γερμανίδα καλλιτέχνις τούρκικης και αρμενικής καταγωγής, δουλεύει ως χορογράφος και χορεύτρια στο Βερολίνο. Μετά από σπουδές κοινωνιολογίας (FU Berlin), έγινε πτυχιούχος του τμήματος Σύγχρονου χορού & σύγχρονης χορογραφίας του HZT Berlin. Η δουλειά της εστιάζει στη σύνδεση της τέχνης και του πολιτικού. Τα solo της (On Speeches, iz-le) όπως και οι ομαδικές της δημιουργίες (Mj’a sin-Verflechtungen) παρουσιάστηκαν σε διάφορες πόλεις (Βερολίνο, Istanbul, Yerevan, Αγία Πετρούπολη) και σε διάφορες αφορμές (φεστιβάλ, shows, σεμινάρια, εκθέσεις). Ως χορεύτρια, ερμηνεύει επίσης έργα άλλων χορογράφων, όπως της Isabelle Schad (Collective Jumps) και των Kattrin Deufert and Thomas Plischke (Anarchiv 3). Θα βρίσκεται τέλη Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου στην Αθήνα για δύο παραστάσεις (στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων) και ένα σεμινάριο (στο Συνεργατικό Στούντιο Λάθος Κίνηση).

Τη Δευτέρα 1η & την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, η χορεύτρια και χορογράφος με έδρα το Βερολίνο Jasmin Ihraç παρουσιάζει για δυο βραδιές το solo χορού iz-le όπου διερευνά τις πολυπολιτισμικές γερμανικές, αρμένικες και τούρκικες ρίζες της. Το χορευτικό κομμάτι δημιουργήθηκε το 2013 μέσα από έρευνα σε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Η χορογραφία ξεκινά με μια επτάλεπτη προβολή βίντεο, η οποία αποτελείται από συνεντεύξεις με Αρμένιους στην Τουρκία, τη Βυρηττό και το Λονδίνο, ενώ το κοινό θα παρακολουθεί την παράσταση από ψηλά.

Tις παραστάσεις θα ακολουθήσει μια δημόσια συζήτηση πάνω στη σχέση της χορογραφίας και του πολιτικού με την Jasmin Ihraç και τους χορογράφους Κωνσταντίνο Μίχο και Ίριδα Καραγιάν. DJ set στο τέλος της βραδιάς.

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

– βιογραφία, χορογραφία, αυτοσχεδιασμός
Ένα workshop στο Συνεργατικό Στούντιο Λάθος Κίνηση
30 Ιανουαρίου 2016, 10:00 – 16:00 (με διάλειμμα)

Το εργαστήρι της Jasmin İhraç στο Στούντιο Λάθος Κίνηση απευθύνεται σε χορευτές, σε χορογράφους, και εστιάζει στα τρία διαφορετικά πεδία της έρευνάς της: τη βιογραφία, την χορογραφία και τον αυτοσχεδιασμό.

«Μαζί με τους συμμετέχοντες, θα εξερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο τα διαφορετικά αυτά πεδία (territories) μπορεί να συνδέονται και να αλληλοσυμπληρώνονται. Στα χνάρια της διαδικασίας δημιουργίας του σόλο iz-le, θέλω να μοιραστώ τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσω το χορογραφικό υλικό. Μέσα από συλλογικά και ατομικά βήματα, οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν το δικό τους υλικό και να το εντάξουν σε ένα χορογραφικό πλαίσιο.»

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις για το σεμινάριο: 694 419 2077 & [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.jasminihrac.net/en

Φωτό: iz-le, Jasmin İhraç, εικόνα του Dieter Hartwig