Πάνω από είκοσι χρόνια ο Νίκος Ξυδάκης γράφει μουσική, πότε πάνω σε ποιήματα του Διονύση Καψάλη και άλλοτε για ποιητικά κείμενα, ειδικά γραμμένα για να μελοποιηθούν όπως οι “Θρήνοι Γυναικών” που βασίζονται πάνω σε επτά ηρωΪδες του Σοφοκλή ή την προσωπογραφία του Κ. Π.Καβάφη.

Αυτή την μουσική συνομιλία και κοινή διαδρομή θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 16 Μαϊου, στον αγαπημένο και φιλόξενο χώρου του Ιανού, μελοποιημένα ποιήματα από τους δίσκους “Γρήγορα η ώρα πέρασε” και “Ημερολόγιο” αλλά και νέα ανέκδοτα τραγούδια καθώς και βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από παραστάσεις, ηχογραφήματα, κείμενα και αφηγήσεις με την συμμετοχή του Δημήτρη Μαρωνίτη,της Όλιας Λαζαρίδου και της Λυδίας Φωτοπούλου.

Σε ξεχωριστές στιγμές οι μουσικοί Δημήτρης Μαγκριώτης – βιολοντσέλο, Τίνα Δεσσύλα – όμποε, o νέος συνθέτης Ηλίας Βαμβακούσης και η Νανά Μπινοπούλου.

Μαζί τους και οι μόνιμοι συνεργάτες του Νίκου Ξυδάκη, Δημήτρης Μπουζάνης – πιάνο, Δήμήτρης Χουντής – σαξόφωνο, Φώτης Μυλωνάς – φλάουτο και Γιώργος Διαμαντόπουλος – πλήκτρα.