Η Αίθουσα Τέχνης “Αντί” στο Κάστρο Αντιπάρου παρουσαιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Ιωάννη Δενδρινού, η οποία θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 στις 20.00 και θα διαρκέσει έως και τις 5 Ιουλίου 2013.

 

Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος με αιρετική και προκλητική ματιά μετατρέπει σε εντυπωσιακά και πολλές φορές προκλητικά έργα ζωγραφικής, την προσωπική του περιπέτεια και τα πάθη του, αλλά και τα ιστορικά και κοινωνικά δρώμενα που με σχεδόν παιδική ευαισθησία παρακολουθεί.

 

Ο ζωγράφος:

Ο Ιωάννης Δενδρινός γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 18 Απριλίου 1954. Τα τελευταία 35 χρόνια ζει στο νησί της Πάρου. Αρχαιολογικός εποχιακός υπάλληλος για βιοπορισμό, αλλά και εξαιρετικά ταλαντούχος αυτοδίδακτος ζωγράφος. Καλλιτέχνης με αστείρευτη έμπνευση και φαντασία, αντλεί τη θεματολογία του τόσο από τον υπαρκτό όσο και από τον φαντασιακό χώρο. Στα έργα του σχολιάζει με σαρκασμό και χιούμορ την επικαιρότητα, εκφράζει με πάθος τη δύναμη της ψυχής του και στέλνει τα μηνύματά του, αποτυπώνοντας την εμπειρία μιας δύσκολης ζωής και ενός πλούσιου συναισθηματικού κόσμου. Ο Ιωάννης Δενδρινός έχει πραγματοποιήσει 3 ατομικές εκθέσεις (Art Gallery Café στη Βούλα, Γκαλερί Ποντοπόρος στη Νάουσα της Πάρου, Δημοτικός Χώρος Τεχνών στην Παλαιά Αγορά Πάρου). Το 2012 ο καλλιτέχνης επιλέχτηκε για να σχεδιάσει το εξώφυλλο 428 της Athens Voice για την ετήσια έκθεση του περιοδικού στο Μουσείο Μπενάκη. O Ιωάννης Δενδρινός εκθέτει τα έργα του για πρώτη φορά στην Αντίπαρο.