Για 4η χρονιά διοργανώνεται στην Αθήνα το International Zouk Day (πρώην International Zouk Flashmob) από τις 19 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 19 Σεπτέμβρη 2015 και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δωρεάν μαθήματα χορού.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2015 και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Αθήνα συμμετέχει στην Παγκόσμια Διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στο «χορό της αγάπης», το Ζούκ. Σκοπός είναι να μεγαλώσει η παγκόσμια κοινότητα του Ζούκ και ο χορός αυτός να διαδοθεί ακόμη περισσότερο, και στην Ελλάδα.

Φέτος, η διοργάνωση αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία της Αθήνας, συγκεκριμένα παρουσίαση ομαδικής χορογραφίας, μαθήματα, διαγωνισμοί, σόου, και πάρτι.

Το Βραζιλιάνικο Ζούκ είναι ένας σύγχρονος διασκεδαστικός και αισθησιακός χορός από το Ρίο Ντε Τζανέιρο και χορεύεται σε διαφορετικά είδη μουσικής όπως Ζούκ, Κιζόμπα, Χιπ-Χοπ, Ρεγκετόν, ή ακόμα και δημοφιλή ελληνικά τραγούδια. Χορεύεται σε ζευγάρια και είναι χορός που τον απολαμβάνουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις ηλικίες. Λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του, το Ζουκ έχει συνδεθεί με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ειρήνη στις 21 Σεπτεμβρίου.

Για τον λόγο αυτό, το Zouk.gr και οι συνεργάτες του, προσφέρουν δωρεάν μαθήματα, ώστε η Αθήνα να προετοιμαστεί και να λάβει μέρος, μαζί με πόλεις όπως το Ρίο Ντε Τζανέιρο, η Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ και το Δελχί, σε αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας γεγονός.

Χιλιάδες συμμετέχοντες από πάνω από 150 πόλεις σε όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας μια χορογραφία Ζουκ που έχει δημιουργηθεί συγκεκριμένα για αυτό το γεγονός. Η χορογραφία είναι σχεδιασμένη για όλα τα χορευτικά επίπεδα ώστε να μπορούν όλοι να λάβουν μέρος, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη χορευτική εμπειρία. Τα μαθήματα ξεκινούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015, είναι δωρεάν, με μόνα έξοδα ένα μικρό ποσό για την ενοικίαση της αίθουσας και του εξοπλισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες, και το πρόγραμμα στον στο επίσημο ιστότοπο zouk.gr για το Βραζιλιάνικο Zouk στην Ελλάδα και στην εκδήλωση στο facebook “ΙZD2015 Athens”.