Η ΕΛΒΑ συνεπής στις ποιοτικές και σημαντικές παραγωγές που χαρίζει τα τελευταία χρόνια στους θεατές με υπερηφάνεια παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα καινούργιο, ανανεωμένο και καθηλωτικό Gala Μπαλέτου, στο Θέατρο Παλλάς, την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, με τίτλο Intensio που σημαίνει Ένταση!

Και πώς να μην είναι καθηλωτικό, όταν πίσω από αυτό κρύβεται ο μοναδικός super star του χορού και soloist του American Ballet Theatre, Daniil Simkin, που μας είχε συστήσει το 2008 η Svetlana Zakharova στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τώρα ήρθε η σειρά του να συστήσει στο Αθηναϊκό κοινό τους πολύ σημαντικούς φίλους του και σολίστ.

Στο Intensio τριήμερο Gala Μπαλέτου στο Παλλάς, παίζουν σημαντικό ρόλο οι αριθμοί. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα καταγράφονται: δώδεκα πρώτοι χορευτές, διεθνή αστέρια όχι μόνο για τη χώρα προέλευσής τους και τα συγκροτήματα στα οποία ανήκουν, αλλά και για τις παγκόσμιες έκτακτες εμφανίσεις τους, ενώ δέκα είναι οι Οίκοι Μπαλέτου και από τις δύο άκρες του Ατλαντικού που διαθέτουν τα Αστέρια τους, προσφέροντας στο ελληνικό κοινό τη δυνατότητα να τα δει όλα μαζεμένα σε αυτές τις μοναδικές βραδιές.

Επίσης, δεκαπέντε χορευτικά νούμερα, ντουέτα, pas de deux, σόλο και σύνολα και δώδεκα χορογράφοι του άλλοτε, του τώρα και του πάντα: από τον Κοραλί και τον Περώ στον Ρολάν Πετί και τον Βαϊνόνεν, από τον Πετιπά και τον Ιβάνοφ στον Νοϋμάγερ και τον Ματς Εκ, από τον Γκόρσκι στον Τζέραλντ Αρπίνο και τον ίδιο τον Σίμκιν πατέρα!

Τα μπαλέτα χορεύονται σε μουσικές δώδεκα συνθετών: από τον Μπαχ στους Μάσιβ Ατάκ, από τον Μότσαρτ στον Άνταμς, από τον Τσαϊκόφσκι και τον Μίνκους στον Σοπέν και το Φλες Κουαρτέτ, από τον Αντάμ και τον Μασνέ στον Μιασκόφσκι και τον Ζακ Μπρελ!

Τα μπαλέτα που θα παρουσιαστούν είναι: ρομαντικά «Ζιζέλ», κλασικά «Ωραία Κοιμωμένη» –  «Η Λίμνη των κύκνων» – «Δον Κιχώτης», νεοκλασικά «Η κυρία με τις καμέλιες» και μοντέρνα «Ο πεπτωκώς Αγγελος» – «Το Διαμέρισμα» – «Οι Αστοί – Les Bourgeois» (το περίφημο σόλο του Σίμκιν στο ομώνυμο τραγούδι του Ζακ Μπρελ). Ακολουθούν και οι αποκαλούμενες pieces d`occasion, για τα περίφημα διεθνή Gala Μπαλέτου, όπως το προτεινόμενο, που βρίσκονται στις αφίσες πολλών θεάτρων και χορευτικών προγραμματισμών, «Θαίς – Ονειροπόληση» – «Βαλς».