“Ink”: Μια ματιά στο νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου που δημιουργήθηκε στην καραντίνα

Το “Ink” είναι νέο έργο του γνωστού χορογράφου Δημήτρη Παπαϊωάννου που δημιουργήθηκε μέσα στην καραντίνα και έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Χορού του Τορίνο.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου συνεργάζεται με τον χορευτή Suka Horn σε μία 40λεπτη παράσταση όπου το φως, το σκοτάδι και το νερό συμπρωταγωνιστούν ως σκηνικά στοιχεία μαζί με τους χορευτές. Η παγκόσμια πρεμιέρα δόθηκε στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Χορού του Τορίνο. 

Ο χορογράφος μίλησε στην εφημερίδα la Repubblica για το έργο “Ink”:

«Ξεκινώ πάντα από το υλικό που γεννιέται απευθείας πάνω στη σκηνή, κατά την διάρκεια της πρόβας. Για την εν λόγω παράσταση εργαστήκαμε ιδιαίτερα έχοντας ως υλικό το νερό. Με ελκύει ο τρόπος που το νερό αντανακλά το φως στο κοινό και αυτό που τους προκαλεί. Ένα μέρος της παράστασης θα πραγματοποιηθεί στο σκοτάδι – γιατί βρήκα και μια σκοτεινή πλευρά σε αυτό. Έτσι οραματίστηκα ένα έργο όπου συνυπάρχει ο τρόμος και η γλυκύτητα στην επαφή δύο ανθρώπων, με έντονες επιρροές από την επιστημονική φαντασία και τις ταινίες θρίλερ. Ολόκληρη η παράσταση έχει να κάνει με το θηρίο της επιθυμίας».

Μία ματιά στο έργο μέσα από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο χορογράφος στον λογαριασμό του στο Facebook:

Δείτε το trailer της παράστασης:

 

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ