Ιδιαίτερο τόνο για τον Ίκαρο κατά το 2013 δίνει η εικαστική παρέμβαση στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου

… των εκδόσεων Ίκαρος στην οδό Βουλής 4 από ομάδα νέων καλλιτεχνών, αποφοίτων του Ζ’ εργαστηρίου της ΑΣΚΤ του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Ο ίδιος ο Γιάννης Ψυχοπαίδης επιμελείται τα “Ημερολόγια Βιτρίνας: 11+1 Νέοι Καλλιτέχνες”.

Η βιτρίνα θα λειτουργεί ως  χώρος αυτόνομης εικαστικής δράσης και θα εγκαινιάζεται στην αρχή κάθε μήνα. Κάθε καλλιτέχνης εκθέτει στη βιτρίνα του ιστορικού καταστήματος στην οδό Βουλής 4. Τα Χριστούγεννα  η εικαστική παρέμβαση θα είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς της ομάδας.

Τη δεύτερη βιτρίνα θα σχεδιάσει ο εικαστικός Αλέξανδρος Βέργης και θα παρουσιαστεί στο κοινό τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 19.00.

Ο Αλέξανδρος Βέργης γεννήθηκε το 1976 στην Κέρκυρα. Σπούδασε στην Καλλιτεχνική Σχολή της Κέρκυρας με δάσκαλο τον Σπύρο Αλαμάνο και στη συνέχεια στην ΑΣΚΤ (από το 2007-2009 στο Η’ εργαστήριο του Ι. Χρηστάκη κι από το 2009 έως σήμερα στο Ζ’ Εργαστήριο του Γιάννη Ψυχοπαίδη). Έχει ασχοληθεί και με τη χαρακτική και τη φωτογραφία.

Με το έργο του και μέσα από τη διαδικασία της αφαίρεσης, ο Βέργης αναζητά νέους κόσμους, χώρους και κανόνες σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν ποιότητες και ζωγραφικές αξίες. Χρησιμοποιώντας ως εκφραστικά μέσα τη διαφάνεια, τις γραφές, τυπώματα οξυγραφίας και σύμβολα, επιχειρεί να αναπαράγει και να μεταδώσει την ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα συναισθήματα που πηγάζουν κάθε φορά από το θέμα της έμπνευσής του. Στο έργο που θα παρουσιάσει στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου του Ίκαρου, πηγή έμπνευσης είναι η ποίηση του Νίκου Καρούζου.

Η έκθεση του έργου του Αλέξανδρου Βέργη στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου του Ίκαρου θα διαρκέσει μέχρι τις  28 Μαρτίου.

Το κρασί των εγκαινίων είναι ευγενική χορηγία της Οινοποιίας Tsantali