Το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης οργανώνει στις 25, 26 και 27 Οκτωβρίου μια σειρά συναυλιών με τίτλο Ημέρες Ηλεκτροακoυστικής Μουσικής 2008.

Οι συναυλίες αυτές γίνονται στα πλαίσια της 6η ετήσιας συνάντησης των μελών του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ). Στόχος της διοργάνωσης είναι να παρουσιασθούν οι σύγχρονες τάσεις της ηλεκτροακουστικής μουσικής στην Ελλάδα και να συνευρεθούν σημαντικοί Έλληνες συνθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε μια σειρά από συναυλίες θα παρουσιασθούν έργα για μαγνητοταινία, live electronics, μικτά έργα για ακουστικά όργανα και ηλεκτρονικό υπολογιστή ή μαγνητοταινία, έργα για video και μαγνητοταινία, διαδραστικές performance, κ.α.

Συνολικά 36 έργα Ελλήνων συνθετών σε 8 διαφορετικές συναυλίες. Στις φετινές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί, επίσης δύο συναυλίες με έργα μελών της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ICEM – International Confederation of Electroacoustic Music) και μία συναυλία με έργα από το Sonic Arts Research Center – SARC του πανεπιστημίου Queens στο Belfast της Βορείου Ιρλανδίας.

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων έχει σχεδιαστεί ειδικό πολυκάναλο σύστημα διάχυσης του ήχου το οποίο θα αποτελείται από 36 διακριτά ηχεία τοποθετημένα περιμετρικά των ακροατών. Η διάχυση του ήχου θα διευθύνεται ζωντανά από τους συνθέτες μέσω κονσόλας και ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Παράλληλα με τις συναυλίες θα παρουσιασθούν ηχητικές εγκαταστάσεις και διαδραστικές πολυμεσικές εφαρμογές που θα παρουσιαστούν με την μορφή έκθεσης στον Θόλο και στην αίθουσα του Πυροβολικού στη Φορτέτζα, με έργα μεταξύ άλλων και των σπουδαστών του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής.