Μετά την επιτυχή πορεία της στη Θεσσαλονίκη, το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος και η Πρεσβεία της Ισπανίας παρουσιάζουν και στην Αθήνα την έκθεση Images of a Lost World (Εικόνες ενός χαμένου κόσμου) που αποτελείται από 34 πάνελ με φωτογραφίες από τη ζωή Εβραίων σεφαραδιτών των Βαλκανίων, όπως τις διηγήθηκαν σε συνεντεύξεις που έδωσαν στο ινστιτούτο Centropa.

Οικογενειακά πορτρέτα, τοπία και τελετουργίες, εικόνες που αναδίδουν τη συνύπαρξη εβραϊκών, ισπανικών και οθωμανικών επιρροών. Τα πάνελ συμπληρώνουν κάποιες πολύ προσωπικές μαρτυρίες. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που δημιούργησε, με την  υποστήριξη του Κέντρου Σεφαράδ-Ισραήλ της Μαδρίτης, το ινστιτούτο Centropa, με έδρα τη Βιέννη, που δραστηριοποιείται στη συλλογή και διάδοση στοχείων και πληροφοριών για τον εβραϊκό κόσμο, ιδιαιτέρως κατά τον 19ο και 20ό αιώνα.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 θα μιλήσουν η Διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Κα Ζανέτ Μπατίνου (19:30) και ο Σύμβουλος και υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων της Πρεσβείας, κ. Σάενθ ντε Ερέδια.

Στη συνέχεια, θα προσφερθεί κοκτέιλ στους παρευρισκομένους.