Δεκατρία χρόνια μετά οι Blue Oyster Cult επιστρέφουν στην Ελλάδα για να συναντήσουν αυτή τη φορά παλιούς θαυμαστές, αλλά και νέους ένθερμους πιτσιρικάδες που μυήθηκαν στις μουσικές τους!

Δεκατρία χρόνια μετά οι Blue Oyster Cult επιστρέφουν στην Ελλάδα για να συναντήσουν αυτή τη φορά παλιούς θαυμαστές, αλλά και νέους ένθερμους πιτσιρικάδες που μυήθηκαν στις μουσικές τους!

Η συναυλία των Blue Oyster Cult πρόκειται να αποτελέσει όχι μόνο ένα συναυλιακό ραντεβού με το ελληνικό κοινό, αλλά ένα ραντεβού με την ιστορία της rock μουσικής.

Από το 1967 όταν ξεκίνησαν στην Νέα Υόρκη μέχρι σήμερα οι περισσότεροι έχουν να θυμούνται μόνο μεγάλες στιγμές για τους BOC. Το Don\’t Fear The Reaper από το άλμπουμ Agents of Fortune αποτελεί μάλλον το καλύτερο και πιο διαχρονικό κομμάτι τους.

Φυσικά όμως χωρίς να αποκλείονται και τα υπόλοιπα διαμάντια τους που έκαναν την πορεία του συγκροτήματος ανηφορική, όπως το Burnin\’ for You, το (εκπληκτικό) Astronomy και το Godzilla.

Για την ιστορία: Το όνομα Blue Oyster Cult δεν ήταν το αρχικό. Τους πήρε 4 χρόνια συνεχών αλλαγών για να καταλήξουν το 1971 να εμπνευστούν από ένα ποίημα του Pearlman, στο οποίο οι Blue Oyster Cult είναι ένα σύνολο εξωγήινων που επιλέχτηκαν για να καθορίσουν μυστικά την ιστορία της Γης.

Όσο για το χαρακτηριστικό λογότυπο του συγκροτήματος, ο σταυρός με το γάντζο συμβολίζει τον Κρόνο, βασιλιά των τιτάνων και πατέρα του Δία. Παράλληλα, είναι ένα από τα ισχυρότερα αλχημιστικά σύμβολα και αναφέρεται στον μόλυβδο. Η βαρύτητα του μολύβδου σε συνδυασμό με την παραμόρφωση στην κιθάρα, προκαλεί το συνειρμό του heavy metal, έναν χαρακτηρισμό που η μπάντα υιοθέτησε, καθώς ταίριαζε και στο ύφος της.

Από το 1971, οι Blue Oyster Cult έχουν κυκλοφορήσει 14 albums κι έχουν πουλήσει πάνω από 14 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Επόμενος σταθμός του συγκροτήματος μετά την Ελλάδα είναι το Sweden Rock (http://www.swedenrock.com/ ), παρέα με τους Judas Priest και τους Def Leppard!

Info
Θέατρο Βράχων, Μελίνα Μερκούρη
Πέμπτη 5 Ιουνίου
Τιμή εισιτηρίου: 37,10 ευρώ
Εισιτήρια της συναυλίας προπωλούνται:
Στο http://www.i-ticket.gr/
Στο http://www.ticketservices.gr/
Στα ταμεία της Ticketservices – Πανεπιστημίου 39, Αθήνα (εντός Στοάς)
Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα – Κύπρου & Ευαγγελικής Σχολής,
Τηλ.: 210 7609340 & 210 7609359
Στα Κεντρικά Δισκοπωλεία Metropolis
Αθήνα: Πανεπιστημίου 64, Πανεπιστημίου 54
Πειραιάς: Ηρώων Πολυτεχνείου 30
Στο Κατάστημα Public – Σύνταγμα