Η ομάδα παραστασιακών δράσεων Illuminarti υποδέχεται τη χειμερινή περίοδο με ένα πάρτι γνωριμίας,…

… για όσους δε τη γνωρίζουν και αντάμωσης με τους παλαιούς της φίλους, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 στις 21.00, στο καφέ Tralala στα Εξάρχεια.

Η καλλιτεχνική χρονιά 2012-2013 ξεκινάει και οι προετοιμασίες για τους Illuminarti είναι πυρετώδεις. Οι Illuminarti, που συστήθηκαν στο κοινό πριν από 2 χρόνια, ετοιμάζουν για τη φετινή περίοδο 2 καλλιτεχνικά δρώμενα με τη μορφή παράστασης. Όπως και στις προηγούμενες προσπάθειές τους, συνδυάζουν τρεις τέχνες (μουσική, θέατρο, χορός), έχοντας ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Προτού ξεκινήσουν οι παραστάσεις, η ομάδα διοργανώνει ένα πάρτι στο καφέ Tralala στα Εξάρχεια, όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της για τη φετινή χρονιά. Εκτός από την ευκαιρία για ποτό και συζήτηση για όσα μας απασχολούν, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και ζωντανή μουσική από δυο μέλη της ομάδας. Ο Αλέξανδρος Κουρεβέσης θα βρίσκεται στο μικρόφωνο και  ο Γιάννης Ανδρουλακάκης στην κιθάρα. Ακόμη, στα decks θα βρεθεί, εκτελώντας χρέη Dj, η Αιμιλία Βασιλακάκη. 

Οι παραστάσεις των Illuminarti, θα φιλοξενηθούν φέτος στο θέατρο Αλκμήνη στο Γκάζι, με την πρεμιέρα της πρώτης να έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012. Η παράσταση, της οποίας ο τίτλος δεν έχει ακόμη αποφασιστεί από τους συντελεστές, θα παρουσιαστεί αρχικά για 10 παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Λίγα λόγια για την παράσταση, από τη σκηνοθέτιδα του έργου, Έλλη Κανάκη:Η παράσταση είναι devised performance, δηλαδή δημιουργείται σταδιακά από αυτοσχεδιασμούς και περιλαμβάνει κίνηση, χορό, μουσική, τραγούδι, πρόζα. Ο συνδυασμός αυτός αφενός αποτελεί το διακριτικό της ομάδας  των Illuminarti και αφετέρου θεωρούμε ότι έτσι εκμεταλλευόμαστε όλα μας τα εργαλεία και μέσα έκφρασης. Παρόλο που ο τίτλος της παράστασης είναι ακόμα άγνωστος και σε μας, μπορούμε να σας πούμε ότι η παράσταση θα πραγματευτεί την κατάσταση που βρισκόμαστε και βιώνουμε καθημερινά όλοι, από διαφορετικές σκοπιές με κεντρικό σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και ….τα τερτίπια του. Τα κείμενα της παράστασης, είναι βασισμένα σε ιδέες και κείμενα των ηθοποιών της ομάδας καθώς και φίλων. Ελπίζουμε πως οι ανησυχίες μας είναι ανησυχίες όλων μας….. αυτό όμως που μας μαγεύει και μας ενεργοποιεί είναι πόσο διαφορετικά και μοναδικά,βιώνουμε όλοι μας αυτές τις ανησυχίες κι ακόμα περισσότερο, τι γίνεται όταν τις μοιραζόμαστε…

Λίγα λόγια για τους Illuminarti: Οι ΙlluminArti είναι νεανική ομάδα παραστασιακών δράσεων που βασικό σκοπό έχει να παρέμβει στα καλλιτεχνικά δρώμενα με έναν τρόπο πειραματικό. Η ιδέα προήλθε από τη χορεύτρια και χορογράφο Αντιγόνη Χρόνη, η οποία δημιούργησε ένα σχήμα από νέους καλλιτέχνες που να συνδυάζει, αρχικά, τις τρεις πιο διαδεδομένες παραστατικές τέχνες (μουσική, χορός, θέατρο). Βασικό χαρακτηριστικό της προσπάθειας, είναι πως οι τέχνες αλληλεπιδρούν ενεργά μεταξύ τους, ώστε αυτή να αποκτήσει νόημα και αξία.  Συζητώντας, λοιπόν, την ιδέα της με επαγγελματίες και ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη βρέθηκαν συνεργάτες με κοινές απόψεις, οι οποίοι ενσωματώθηκαν στην ομάδα και δημιούργησαν αυτό το καλλιτεχνικό μάγμα, που συνεχώς ανατροφοδοτείται, αναζητά και εξελίσσεται.

Τους Illuminarti αποτελούν οι:Αλέξανδρος Κουρεβέσης
Αντιγόνη Χρόνη
Βαγγέλης Πιτσιλός
Γιάννης Ανδρουλακάκης
Κλεοπάτρα Οικονομίδου

Σκηνοθεσία: Ελισάβετ Κανάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρούλα Μανιάτη