Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την ομάδα Knockturnallheads στην παράσταση χορού Σύνδεσμοι – Ligaments …

στις 20 και 21 Ιουνίου 2012.

Παρουσίαση του συνδέσμου σε ανθρώπινη μορφή και κίνηση. Tόσο η χορογραφία όσο και η ιστορία είναι εμπνευσμένες από τον όρο, δείχνοντας την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα των ανθρώπων να ενωθούν σε ένα. Αυτό, που γίνεται αντιληπτό σε πολλά διαφορετικά γεγονότα της ζωής μας, υπενθυμίζει στους θεατές ότι από τη  στιγμή που είμαστε ενωμένοι, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει.

Ένα σύνολο από 11 δυνατές στην τεχνική χορεύτριες εκτελούν την παράσταση με τεράστια ενέργεια, σταθερή σε όλη τη διάρκεια του χορευτικού τους ταξιδιού. Οι χαρακτήρες απεικονίζουν την αντίθεση μεταξύ της αγωνίας και της ευπάθειας. Η χορογραφία διερευνά τα άκρα του συνδέσμου καθώς συστρέφεται, σκάει και σπάζει, δημιουργώντας ασυνήθιστες κινήσεις στο σώμα. Υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στο μαύρο και το άσπρο, την ισχυρή θηλυκότητα και την αρρενωπότητα για να δείξει τη δύναμη και την υπερηφάνεια, ωστόσο με χάρη και τεχνική. Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο με τον εφευρετικό βαθύ μπάσο ήχο της και δονήσεις που παγώνουν τα κόκαλα, εντείνοντας το δέσιμο των χορευτριών με τους θεατές. Καμία περιγραφή δεν θα δοθεί στο κοινό ως προς την ερμηνεία κάθε επιμέρους κομματιού, αφήνοντάς το να αντιληφθεί το νόημα από αυτό που βλέπει σε κάθε κομμάτι με βάση μόνον τον απλό τίτλο του.

Η Ζωή Τατόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια. Ξεκίνησε το πρώτο της μάθημα μπαλέτου στην ηλικία των τεσσάρων. Στην ηλικία των επτά ετών άρχισε άλλα είδη χορού όπως, τζαζ, λυρικό και χιπ χοπ. Ως έφηβος, εντάχθηκε στο διαγωνιστικό στούντιο της Στέγης Χορού, στο Λος Άντζελες. Επίσημα άρχισε να διαγωνίζεται κερδίζοντας σόλο παραστάσεις. Ήταν ευρέως γνωστή για το μοναδικό της στυλ και για τις μουσικές της επιλογές στις σύγχρονες εμφανίσεις της. Μεγαλώνοντας σε μια καλλιτεχνική οικογένεια, το στυλ της διέφερε από των υπολοίπων χορευτών επιτρέποντας της να ξεχωρίσει σε διαγωνισμούς.

Το 2007 η Ζωή πήρε μέρος στο σόου “so you think you can dance” στην Ελλάδα, όπου κατατάχθηκε τρίτη. Αμέσως μετά επέστρεψε στην Αμερική για να συνεχίσει την καριέρα της σαν χορογράφος, καθηγήτρια και χορεύτρια. Πήρε μέρος σε δύο χορευτικές ομάδες στο Λος Άντζελες με πολύ καλή φήμη. Οι “Invertigo Dance Theatre” και “JADDCO” τη δέχτηκαν ως κύρια χορεύτρια. Λόγω του πάθους της για τη χορογραφία και οι δύο ομάδες πίστεψαν σ\’ αυτή, επιτρέποντας της να χορογραφεί κομμάτια. Άρχισε επίσης να διδάσκει στα γνωστά διαγωνιστικά στούντιο στο Λος Άντζελες, “The Vibe” και “Academy of Dance”.Δουλεύοντας με τεχνική στο μοντέρνο/σύγχρονο στυλ χορού, επικεντρώθηκε στην πρόοδο κάθε χορευτή και εργάστηκε με όλα τα επίπεδα. Αργότερα άρχισε να χορογραφεί για κορυφαίους διαγωνιζόμενους και έλαβε βραβεία χορογραφίας τόσο σε αγώνες όσο και σε επιδείξεις. Ένα χρόνο αργότερα ο επαγγελματίας χορευτής και ποπ καλλιτέχνης, Chasen Greenwood από το Λος Άντζελες πλησίασε τη Ζωή και της πρότεινε να χορογραφεί τις παραστάσεις του. Η Ζωή είναι γνωστή για τις ριψοκίνδυνες και δυνατές σύγχρονες κινήσεις της, με ένα χαριτωμένο μίγμα τυποποιημένης τεχνικής, κάνοντας το κοινό να υπνωτίζεται και να εισέρχεται στον δικό της κόσμο όταν αυτή ή οι χορευτές της εκτελούν τη χορογραφία της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Χορογραφία – Καλλιτεχνική διεύθυνση:
Ζωή Τατόπουλος
Μουσική Επιμέλεια:
Greg Requiem (dj)
Φωτισμοί:
Θωμάς Αρσένης
Χορός:

Ναταλία Βαλσαμίδου,
Λυδία Ποθουλάκη,
Ράνια Αϊνίτη,
Mae Piga,
Ana Cudic,
Μαρία Μελλά,
Ξανθή Αθανασοπούλου,
Λευκή Τσιουραμάνη,
Νερίνα Προφήτη,
Χριστίνα Καλιακάτσου,
και η Ζωή Τατόπουλος