Για όγδοη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Πάτμο και θα διαρκέσει απο τις 30 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2008. Ο κύριος κορμός των συναυλιών είναι η κλασική μουσική, με έργα εμπνευσμένα από την Χριστιανική Θρησκεία.  Παράλληλα, γίνονται και συναυλίες Παραδοσιακής μουσικής.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Πάτμου και ενισχύεται από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και λαμβάνει χώρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από το Σπήλαιο της Αποκάλυψης.
 
Πρόγραμμα

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Ομάδα Ιεροψαλτών της τοπικής Εκκλησίας της Εξαρχίας Πάτμου & Βυζαντινή Χορωδία «Εργαστήρι Ψαλτικής» Χοράρχης : Αθανάσιος Παϊβανάς 
 
Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας. Μαέστρος : Σταύρος Μπερής
 
Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Μουσικοχορευτική παράσταση, με τίτλο «Ασκήσεις ετοιμότητας» Χορεύει ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος
Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
 
Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Έργα από το ρεπερτόριο της θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής με πιάνο – φωνή και ορχήστρα εγχόρδων Ρόζα Πουλημένου (σοπράνο)
Παιδική Χορωδία Πρέβεζας και Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Πάτμου
Ανάμεσα στα έργα θα ακουστεί σε α’ εκτέλεση ένα έργο του Δημήτρη Μαραγκόπουλου ειδικά γραμμένο για το Φεστιβάλ Πάτμου, αλλά και η λειτουργία του Delibes.
 
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Συγκρότημα Πνευστών «Νικόλαος Μάντζαρος»
 
Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Έργα Βούλγαρων συνθετών, αλλά και από το διεθνές ρεπερτόριο από την
Γυναικεία Χορωδία “Christina Morphova” από τη Βουλγαρία. Μαέστρος : Tania Nikleva
 
Κυριακή  7 Σεπτεμβρίου 2008

Συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη με τραγούδια δικά του και άλλων Ελλήνων συνθετών, με την Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Πάτμου και τους Γιώργο Καλούδη (τσέλο) και Σταύρο Λάντσια (πιάνο).