Το free arts festival 2010 είναι ένα διήμερο φεστιβάλ σύγχρονων πειραματικών και καινοτόμων μορφών τέχνης, το οποίο θα περιλαμβάνει μουσική, εικαστικά, video art και performances στους «Κοιτώνες» του πρώην στρατοπέδου Κόδρα (Καλαμαριά) στις 13 και 14 Οκτωβρίου.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει :

Αυτοσχεδιαστική jazz από γνωστούς καλλιτέχνες της πόλης αλλά και του εξωτερικού και ηλεκτρονικά ηχητικά τοπία καθώς και πειραματική ηλεκτρονική μουσική αλλά και mainstream από ευρέως γνωστούς DJs και παραγωγούς της πόλης.

Χοροθεατρικές παραστάσεις και performances από ομάδες παραστατικών τεχνών και χορού της πόλης. Εκθέσεις φωτογραφίας , video art , αλλά και ποικίλων άλλων μορφών σύγχρονης τέχνης.

Το φεστιβάλ θέλει να αποτελέσει μια γιορτή έκφρασης σε διάφορες μορφές τέχνης χωρίς περιορισμούς. Σκοπός μας είναι το αισθητικό αποτέλεσμα να προκύψει κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ από τους καλλιτέχνες αλλά και τους θεατές και όχι πριν

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν εκθέσεις εικαστικών σε όλο το χώρο των κοιτώνων

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου

Ώρα έναρξης 20:00 – «Κοιτώνες» πρώην στρατοπέδου Κόδρα / Καλαμαριά.

Γιώργος Στεφάνου (computer music)
καθώς και ένα σχήμα αυτοσχεδιαστικής jazz που διαμορφώθηκε μόνο για τις ανάγκες του φεστιβάλ αποτελούμενο από τους

Δαμιανίδη Πέτρο (κοντραμπάσο), Γερμένογλου Χρήστο (τύμπανα), Δαμιανίδη Παναγιώτη (ηλ. Κιθάρα), Daniele Martini (σαξόφωνο)

Performances
«in girum imus nocte» (kάνουμε κύκλους μέσα στη νύχτα) από το εργαστήρι παραστατικών τεχνών Alma Kalma «ρευστή ύλη» από την Ροδούλα Γουλιαμπέρη. Συμμετέχει η Επαγγελματικά Σχολή Χορού Σταυρούπολης. video art – Αλέξανδρος Αλεξιάδης παιχνίδια στη σκιά» από την καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα Σχεδία στην Πόλη

Εικαστική διάδραση
deliver-eat – deliber-ate

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου

Ώρα έναρξης 19:00 – «Κοιτώνες» πρώην στρατοπέδου Κόδρα/Καλαμαριά.
Dj Kid Stretch (breakbeat)
The Scientifics (breakbeat)
George Delkos (minimalist/techno)
Entek (electronica/techno)
Nexon (techno)
dk_multik (deep house)

Εικαστική διάδραση.
deliver-eat – deliber-ate

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Καλαμαριάς