Την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο φουαγιέ του θεάτρου Επί Κολωνώ, η παράσταση «Η Σκοτεινή Καρέκλα»,

από τη θεατρική ομάδα Modus Faciendi. Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό σχόλιο πάνω στην εξουσία με αφορμή τον «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ.

Στον «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ, ο ομώνυμος ήρωας παίρνει έναν χρησμό που προβλέπει για αυτόν βασιλικό αξίωμα. Παρακινημένος από τη φιλόδοξη γυναίκα του και από το τυφλό του πάθος για εξουσία, δολοφονεί τον βασιλιά Ντάνκαν για να πάρει τη θέση του.

Στη σκοτεινή καρέκλα, χωρίς να αλλοιώσουμε το κείμενο του Σαίξπηρ, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε μάντεις, ακόλουθους, λόρδους, υπηρέτες και κάνοντάς τους όλους ένα, φέρνουμε το έργο του 1600 στο 2010.

Με διάθεση χιουμοριστική και καυστική ως προς την διαφθορά της εξουσίας, δοκιμάζουμε να τοποθετήσουμε τη Σκοτία του Μάκβεθ σε ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, τον Στάβλο στο Θησείο.

Από τις 19 Απριλίου και ως το τέλος Μαΐου 2010 πέντε παράξενοι τύποι μπλέκονται σε ένα γελοίο παιχνίδι διαφθοράς και επιβολής εξουσίας. Προδίδουν ή
προδίδονται, δολοφονούν ή δολοφονούνται, επαναστατούν ή υποκύπτουν, ενώ κάποιοι άλλοι κινούν τα νήματα.

Η «Σκοτεινή Καρέκλα» είναι μια καυστική ματιά στη γελοιότητα που κρύβεται πίσω από τη διαφθορά και τη διαπλοκή ανά τους αιώνες.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ performance νέων ομάδων που πραγματοποιείται στο φουεγιέ του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Συντελεστές:
Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Μαίρη Μαραγκουδάκη
Φωτισμοί, φωτογραφίες: Τάσος Σκλαβούνος
Σκηνικά: Βασίλης Μπάτσικας
Ηχοληψία: Γιάννης Σκουλιδάς

Παίζουν:
Μανώλης Βαζαίος, Μανώλης Καβίδας, Αγγελική Ματοπούλου, Σταύρος Ράγιας, Δέσποινα Τσαφίτσα