Μουσική / Μουσικά Νέα

Η Oρχήστρα του Δρόμου

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος ταξιδεύουν την παράσταση τους με τίτλο:Η Ορχήστρα του Δρόμου, σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλ…

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος ταξιδεύουν την παράσταση τους με τίτλο:Η Ορχήστρα του Δρόμου, σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Μαζί τους στην ερμηνεία των τραγουδιών η Έλλη Πασπαλά και η Ματούλα Ζαμάνη.

Οι δύο εξαιρετικοί και πολυβραβευμένοι συνθέτες που μας έχουν χαρίσει στο παρελθόν κάποιες από τις πιο πρωτότυπες και συναρπαστικές μουσικές παραστάσεις, ενώνουν για μία ακόμη φορά τη δεξιοτεχνία και την αισθητική τους και παρουσιάζουν τις σημαντικότερες στιγμές του έργου τους αλλά και τα νέα τους  τραγούδια.

Ιδανική ερμηνεύτρια των τραγουδιών τους και μόνιμη συνοδοιπόρος τους τα τελευταία χρόνια η Έλλη Πασπαλά, η αισθαντική ερμηνεύτρια των μεγάλων συνθετών που με την μοναδική ποιότητα της φωνής της και την σπάνια εκφραστικότητά της, άλλοτε απογειώνει και παρασύρει και άλλοτε καθηλώνει και συγκινεί με την ερμηνεία της.

Μαζί τους και η νεότερη μεταγραφή της Ορχήστρας του Δρόμου, η ερμηνεύτρια Ματούλα Ζαμάνη.

Σημαντικό μέρος της παράστασης θα αφιερωθεί στις υπέροχες μουσικές που έχουν γράψει οι δύο συνθέτες για τον κινηματογράφο-άλλωστε η Ευανθία Ρεμπούτσικα κατέκτησε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις, καθώς η μουσική της για την ταινία Πατέρας και Γιός απέσπασε το βραβείο καλύτερης μουσικής για κινηματογραφική ταινία του 2006 στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Soundtrack, ενώ ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος κατέκτησε για δεύτερη φορά το βραβείο μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη μουσική της ταινίας Uranya του Κώστα Καπάκα.

Η Ορχήστρα του Δρόμου θα μεταφέρει στη σκηνή ονειρικές μουσικές και μποέμ διάθεση, αγαπημένα τραγούδια και ευρυματικά happenings, αισθαντικές ερμηνείες και σπάνια κομψότητα.

Στη δημιουργία αυτής της μοναδικής ατμόσφαιρας συμβάλλουν και οι μουσικοί που συμμετέχουν στην Ορχήστρα και είναι οι: Πάνος Δημητρακόπουλος-κανονάκι, Φέργκους Κάρι-κοντραμπάσο, Σπύρος Μοσχούτης-τύμπανα, Παντελής Στόικος – τρομπέτα και Ανδρέας Συμβουλόπουλος-πιάνο, πλήκτρα.

Μουσική / Μουσικά Νέα

Η Oρχήστρα του Δρόμου

Με μία μεγάλη αθηναϊκή συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 15
Σεπτεμβρίου, η Ορχήστρα του Δρόμου ολοκληρώνει εορταστικά την περιοδεία
της στην Ελλάδα και τον κόσ

Με μία μεγάλη αθηναϊκή συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 15
Σεπτεμβρίου, η Ορχήστρα του Δρόμου ολοκληρώνει εορταστικά την περιοδεία
της στην Ελλάδα και τον κόσμο για αυτό το καλοκαίρι. H Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η Έλλη Πασπαλά, καλλιτέχνες οι οποίοι μας έχουν χαρίσει στο παρελθόν κάποιες από τις πιο πρωτότυπες και συναρπαστικές μουσικές παραστάσεις, ενώνουν για μία ακόμη φορά τη δεξιοτεχνία και την αισθητική τους και παρουσιάζουν τις σημαντικότερες στιγμές του έργου τους αλλά και τα νέα τους τραγούδια κλείνοντας έτσι την καλοκαιρινή περιοδεία τους.

Μαζί τους και η νεώτερη μεταγραφή της Ορχήστρας του Δρόμου, η ερμηνεύτρια και δεξιοτέχνης της λύρας Γεωργία Νταγάκη καθώς και ο Κήπος με τις τρομπέτες του Φώντα Τζανίνη, έξι χάλκινα που με τη συμμετοχή τους δίνουν ένα χρώμα μπάντας στην Ορχήστρα του Δρόμου.

Σημαντικό μέρος της παράστασης θα αφιερωθεί στις υπέροχες μουσικές που έχουν γράψει οι δύο συνθέτες για τον κινηματογράφο.

Η Ορχήστρα του Δρόμου θα μεταφέρει στη σκηνή ονειρικές μουσικές και μποέμ διάθεση, αγαπημένα τραγούδια και ευρυματικά happenings, αισθαντικές ερμηνείες και σπάνια κομψότητα.

Στη δημιουργία αυτής της μοναδικής ατμόσφαιρας συμβάλλουν και οι εξαιρετικοί μουσικοί που συμμετέχουν στην Ορχήστρα και είναι ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι, ο Φέργκους Κάρι στο κοντραμπάσο, ο Σπύρος Μοσχούτης στα τύμπανα, ο Παντελής Στόικος στην τρομπέτα και ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος στο πιάνο και τα  πλήκτρα.