Μια ξεχωριστή εκδήλωση με μουσική και λόγο και τίτλο «Η Μουσική μας ενώνει» διοργανώνει το Εθνικό Ωδείο το Σάββατο …

11 Φεβρουαρίου 2012, στις  6 μ.μ., στο Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο Οδού Πειραιώς 138.

Συμμετέχουν πάνω από 100 παιδιά και νέοι μουσικοί από τα μουσικά σύνολα, το τμήμα μελοδραματικής, την Παιδική Χορωδία  και άλλες χορωδίες του Εθνικού Ωδείου.

Την επιμέλεια των κειμένων έχει η Στέλλα Μακρυγιάννη ενώ την αφήγηση κάνει η ηθοποιός – μουσικός Μάγδα Μαυρογιάννη. Συμμετέχουν ακόμα η Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης», η Χορωδία Choraround Chorectiva και η Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη διεύθυνση των χορωδιών έχουν οι Βάγια Παπαγιαννοπούλου, Σπύρος Κλάψης και Νίκος Μαλλιάρας.

Το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των:Χαίντελ, Βιβάλντι, Γιόχαν Στράους, Ορφ, Δραγατάκη, Μίκη Θεοδωράκη καθώς και Μανώλη Καλομοίρη (Αφιέρωμα στην επέτειο 50 χρόνων από το θάνατο του συνθέτη).

Με αφορμή την εκδήλωση, η Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου κα Χαρά Καλομοίρη τόνισε: «Η Μουσική εξακολουθεί να μας δίνει ελπίδα και χαρά στην ζοφερή αυτή περίοδο που διανύουμε και να δείχνει τον δρόμο της επιτυχίας και της ανάτασης μέσα από την ομαδική συνεργασία και προσπάθεια που καταβάλλουν όσοι συμμετέχουν στα μουσικά σύνολα και τις χορωδίες».