Μετά τις συναυλίες της στην επαρχία, η Μόνικα, επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα, στην Αθήνα, για να κλείσει το πρώτο μέρος της περιοδείας της και να γιορτάσει την απονομή του χρυσού της δίσκου Avatar.

Η Ελληνίδα τραγουδοποιός μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις της στην Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Βέροια και την Πάτρα, θα εμφανιστεί στη σκηνή του Gagarin 205 την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου μαζί με την εξαμελή μπάντα της, τον Άρη Ζέρβα (τσέλο), τον Νίκο Αγλούπα (μπάσο), τον Κρίτωνα Μπελόνια (τύμπανα), τον Σωτήρη Πέπελα (τρομπέτα), τον Μάνο Πατεράκη (ηλ. Κιθάρα) και την Σταματέλα Σπίνουλα (βιολί).

Επί σκηνής στο πιάνο, την κιθάρα και το ακορντεόν, η Μόνικα ερμηνεύει τα τραγούδια του δίσκου της, διασκευές σε τραγούδια της Carly Simon, του Leonard Cohen, των Sparklehorse του Κωνσταντίνου Βήτα και άλλων, αλλά και καινούργια τραγούδια.

Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια, συνθέτης και στιχουργός σε ηλικία μόλις 21 ετών, εμφανίστηκε για να διαμορφώσει μόνη της την κατηγορία Singer / Songwriter στην χώρα μας την τελευταία δεκαετία. Με αγγλικό στίχο και επιρροές από Χατζιδάκι,και  Morricone, μέχρι Beatles και PJ Harvey, η Μόνικα αποτελεί τον τελευταίο χρόνο το πιο δημοφιλές θέμα για πηγαδάκι στην μουσική κοινότητα.

Στην πιο γόνιμη εποχή που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα για νέα συγκροτήματα και καλλιτέχνες, η Μόνικα κυκλοφορεί το ντεμπούτο album της Avatar στην Archangel Music στις 19 Μαΐου, ενώ το single Over the Hill βρίσκεται ήδη στα καταστήματα δίσκων από τις 5 Μαΐου.