Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η νέα μεγάλη συνεργασία που εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για την Ελλάδα και την Κύπρο για την τριετία 2011-2014 με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Το βραβευμένο πρόγραμμα της «The Met: Live in HD», περιλαμβάνει 11 υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2011-2012, που θα μεταδίδονται απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD).

Το «The Met: Live in HD» θα μεταδοθεί σε 54 χώρες και θα προβληθεί μέσα από 1.600 επιλεγμένες αίθουσες σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας έτσι στους φίλους της όπερας και της κλασικής μουσικής, την ξεχωριστή εμπειρία της απευθείας παρακολούθησης των παραστάσεων. Η προβολή αυτών των  παραγωγών, αποτελεί το απόλυτο σημείο συνάντησης ανάμεσα στο φιλοθεάμον κοινό και τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Η κορυφαία αυτή συνεργασία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας, λαμπερής στιγμής της τέχνης και του πολιτισμού για τη χώρα μας, που τόσο έχει ανάγκη τη χρονική περίοδο που διανύουμε. Οι παραστάσεις εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα προβάλλονται και σε άλλες 5 πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στην Συνέντευξη Τύπου για την νέα μεγάλη συνεργασία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ με την Μetropolitan Opera  μίλησαν  ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, κύριος Μίνως Ξ. Κυριακού, ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, κύριος Ιωάννης Μάνος και ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κύριος Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω απευθείας δορυφορικής σύνδεσης με τη Νέα Υόρκη, ο Γενικός Διευθυντής της Metropolitan Opera κύριος Peter Gelb, αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη συνεργασία  και  απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Εκτός από τις αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο δίκτυο των αιθουσών προβολής των παραστάσεων επίσης εντάσσονται:

Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καβάλας OSCAR
Το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου
Το Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ
στη Βέροια

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η σεζόν του πολυβραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» ξεκινάει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, με τη νέα παραγωγή της ΜΕΤ «Anna Bolena» του Donizetti και πρωταγωνίστρια την Anna Netrebko. Το έργο, με σκηνοθέτη τον David Mc Vicar και διευθυντή ορχήστρας το Marco Armiliato, βασίζεται στις τελευταίες, τραγικές ημέρες της Anna Bolena.

Η Anna Netrebko θα αναμετρηθεί με έναν ρόλο που αποτελεί επίδειξη ερμηνείας και φωνής και που έχουν ενσαρκώσει οι μεγαλύτερες σοπράνο στην ιστορία της όπερας, όπως: η Τζόαν Σάδερλαντ, η Μοντσεράτ Καμπαλιέ, η Εντίτα Γκρουμπερόβα, η Ρενάτα Σκότο, η Μαριέλα Ντεβία και η Μαρία Κάλλας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων για τη σεζόν 2011-2012

«Anna Bolena» του Donizetti, στις 15 Οκτωβρίου 2011

«Ντον Τζιοβάνι» του Μότσαρτ, στις 29 Οκτωβρίου 2011
«Ζίγκφριντ» του Βάγκνερ, στις 5 Νοεμβρίου 2011 (ημερομηνία προβολής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 10 Νοεμβρίου 2011)
«Satyagraha» του Φίλπ Γκλας, στις 19 Νοεμβρίου 2011
«Ροντελίντα» του Χέντελ, στις 3 Δεκεμβρίου 2011
«Φάουστ» του Γκουνό, στις 10 Δεκεμβρίου 2011
«Το Μαγεμένο Νησί» («Enchanted Island»- Παγκόσμια πρεμιέρα), στις 21 Ιανουαρίου 2012

 

«Το Λυκόφως των Θεών» («Gotterdammerung») του Βάγκνερ, στις 11 Φεβρουαρίου 2012

 

«Ερνάνι» του Βέρντι, στις 22 Μαρτίου 2012

 

«Μανόν» του Μασνέ, στις 7 Απριλίου 2012 (ημερομηνία προβολής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 10 Απριλίου 2012)
«Τραβιάτα» του Βέρντι, στις 20 Απριλίου 2012