Μια εικαστική αποτύπωση της φιλοσοφικής θεώρησης για τον κόσμο αποτελεί η έκθεση του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, που υπογράφει με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Spiro D’oro. Την έκθεση οργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων από τις 6 έως τις 15 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο. 

Οι ιδέες που εμπεριέχονται στα έργα του, τα οποία στο σύνολό τους είναι ελαιογραφίες, εκφράζονται με σουρεαλιστικές σκέψεις, ανησυχίες και ερωτήματα για την πορεία του ανθρώπου. Αποτελούν ένα φιλοσοφικό πιστεύω από την γένεσή του σύμπαντος, την πορεία του ανθρώπου μέχρι σήμερα  προς το αβέβαιο και άγνωστο μέλλον.

Ουσιαστικά είναι μια φιλοσοφική θεώρηση που προσπαθεί να εκφρασθεί ζωγραφικά. Στα περισσότερα έργα ο θεατής  βρίσκεται εκτός πεδίου γήινης βαρύτητας. Μπορεί να βλέπει την εικόνα από διάφορες οπτικές γωνίες του διαστημικού χώρου. Αυτό αναδεικνύεται με την ελεύθερη περιστροφή του πίνακα σε οποιαδήποτε θέση.

Έτσι, οι ιδέες του καλλιτέχνη αποκτούν σάρκα και οστά  χωρίς τον περιορισμό  γλωσσικών εννοιών που μεταβάλλονται και τροποποιούνται με την πάροδο του χρόνου και μπορούν να γίνουν αντιληπτές και αφομοιώσιμες από τον παρατηρητή ο οποίος κατά κάποιο τρόπο γίνεται συμμέτοχος των συνεχών αναζητήσεων και προβληματισμών που απασχολούν το Σπύρο Θεοδωρόπουλο.