Η Ιστορία του Στρατιώτη

Η Ιστορία του Στρατιώτη γράφτηκε το 1918 στην κορύφωση του Α\’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Ελβετία, από τον μεγάλο Ρώσο συνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι σε συνεργασία με

Η Ιστορία του Στρατιώτη γράφτηκε το 1918 στην κορύφωση του Α\’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Ελβετία, από τον μεγάλο Ρώσο συνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι σε συνεργασία με τον Ελβετό ποιητή και πεζογράφο Σάρλ Φερντινάντ Ραμύζ. Το έργο βασίζεται σε ένα λαϊκό ρώσικο παραμύθι, με πρωταγωνιστές έναν στρατιώτη και τον Διάβολο και μοιάζει με μια λαϊκή εκδοχή του μύθου του Φάουστ.

Στη συγκεκριμένη παράσταση θα παρουσιασθεί σε μία πολυμεσική μορφή και πιο συγκεκριμένα στην ολοκληρωμένη μουσική του μορφή, με ορχήστρα επτά μουσικών υπό τη διεύθυνση αρχιμουσικού, αφηγητή και προβολή video σε γιγαντοοθόνη, το οποίο θα έχει σκηνοθετηθεί, και κινηματογραφηθεί ως αναπόσπαστο τμήμα της εν λόγω παράστασης.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Δημήτρη Κοντού και της Ευαγγελίας Σαρμή και δημιουργός βίντεο είναι ο Κλείτος Κυριακίδης. Αφηγητής είναι ο Τάσος Νούσιας, παίζουν οι μουσικοί Αλέξης Σταυρίδης –  Κλαρινέτο, Γιώργος Πολίτης – Φαγκότο, Γιώργος Λασκαρίδης – Τρομπέτα, Φιλήμονας Στεφανίδης – Τρομπόνι, Γιώργος Κανδυλίδης – Βιολί, Γιάννης Χατζής – Κοντραμπάσο, Μαργαρίτα Κουρταπαρασίδου – Κρουστά, με μαέστρο τον Νίκο Χριστοδούλου.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ