Την Παρασκευή 7 Μαΐου, η Έλενα Μουζάλα συμμετέχει ως σολίστ στη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα

Χρήστος Λαμπράκης (πρώην Φίλων της Μουσικής). Θα ερμηνεύσει το Kοντσέρτο του Robert Schumann για πιάνο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 54, με την ευκαιρία της επετείου της γέννησης του μεγάλου συνθέτη πριν  200 χρόνια. Το κοντσέρτο αυτό θεωρείται ως ένα από τα πιο λυρικά της πιανιστικής φιλολογίας. Ο Robert  Schumann το συνέθεσε το 1845 και η Clara Schumann το ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση την 1η Ιανουαρίου του 1846.

Την  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα διευθύνει ο διεθνούς φήμης μαέστρος Jose Ferreira Lobo. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τα έργα: Η κλέφτρα κίσσα, εισαγωγή για ορχήστρα του Gioachino Rossini και Συμφωνία αρ. 9, D 944 του Franz Schubert.

Η Έλενα Μουζάλα εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων συναυλιών που έκανε σε ελληνικές πόλεις, την Κύπρο και το Μόναχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τoν Μάρτιο του 2008, βραβεύτηκε από την Οργάνωση F.E.M. – Γαλλία- Ευρώπη – Μεσόγειος που τελεί υπό την αιγίδα της Γερουσίας της Γαλλίας, για το σύνολο της καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής δράσης της και τον Μάιο του 2009 αναδείχτηκε ανάμεσα στους εκατό σημαντικότερους Έλληνες από την παγκόσμια ψηφοφορία που συνδιοργάνωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΙ και ΒΒC.