Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ψυχικού παρουσιάζει την παράσταση του έργου του Γιώργου Τζαβέλλα,  Η δε γυνή να φοβείται τον άντρα στις 16, 17, 18, 19, 24, 25 & 26 Απριλίου στο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Νέου Ψυχικού.

Το έργο πρωτοανέβηκε το 1959 στο θέατρο Αθηνών από τον θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη. Θέμα του είναι η δικτατορία του άντρα στην αστεφάνωτη φίλη του και η δικτατορία της γυναίκας όταν τελικά τον πείθει να την παντρευτεί.

Πρόκειται για μια ηθογραφία με έντονες κωμικοτραγικές καταστάσεις που μεταφέρθηκε με  μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο (1965) από τον Γιώργο Τζαβέλλα (σενάριο & σκηνοθεσία) και έκανε δημοφιλέστατους τους βασικούς χαρακτήρες του έργου: τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα, την κουμπαρομπεμπέκα κ.α.

Το έργο στην κινηματογραφική του έκδοση κέρδισε και αρκετές διακρίσεις: Βραβείο Κριτικών του Λονδίνου, Παγκόσμιο Βραβείο σκηνοθεσίας, Φεστιβάλ Σικάγου, Φεστιβάλ Βερολίνου, Φεστιβάλ Σαν Φραντσίσκο.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Χρήστος N. Καρακάσης, Βοηθός σκηνοθέτη: Λαμπρινή Παπαδημητρίου, Μουσική Επιμέλεια, Μιχάλης Γκλιάτης, Σκηνικά Μαριάννα Κυριακάκη, Οργάνωση- Συντονισμός: Μαριάννα Κυριακάκη – Μιχάλης Γκλιάτης.

Παίζουν:
Λένια Αμοιρίδου, Ευτυχία Αργυροπούλου, Τζίνα Δημητροπούλου, Γιώργος Σπηλιωτόπουλος, Μάρκος Μητσός, Μαρίνα Λύτη, Κωνσταντίνος Νιάρχος, Βασίλης Νικολάου, ΧριστόφοροςΜουδούρης, Λάμπρος Ντάλης, Λιζέτα Σπανού, Βιβή Νικολάου, Δέσποινα Καλαφάτη.