Στην πόλη όπου μεγάλωσε, την Θεσσαλονίκη, και το Μέγαρο Μουσικής της αποφάσισε να εμφανιστεί η Athena για πρώτη και μοναδική φορά μαζί με τους πέντε διεθνούς φήμης μουσικούς που συμμετέχουν στην ηχογράφηση του νέου της δίσκου.

Μία συναυλία ιδιαίτερα σημαντική για τους fans και όχι μόνο της Αθηνάς, καθώς με το σχήμα αυτό δεν θα δώσει δεύτερη συναυλία στην Ελλάδα. Θα παρουσιάσει κομμάτια από τον καινούριο της δίσκο ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ θα ερμηνεύσει μερικά δικά της Ελληνικά τραγούδια καθώς και κομμάτια από το πρώτο της άλμπουμ.

Το line up αποτελείται από τους: Richard Causon (Alanis Morissette, Rufus Wainwright, Ryan Adams): πιάνο, Jay Stapley (Roger Waters Pink Floyd, Mike Oldfield, Suede): κιθάρα, Chuck Sabo (Elton John, Brian Eno, Chaka Khan, Pet Shop Boys): ντραμς, Tom Mason (τιμήθηκε με το βραβείο Best Jazz Album award 2009 Gilles Peterson Worldwide Awards): μπάσο, βιολί, Ben Trigg (Cerys Matthews, Heritage Orchestra): τσέλο

Το ντεμπούτο άλμπουμ της Athena, με τίτλο Breathe With Me, κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τον Γιώργο Ανδρέου τον Απρίλιο του 2008 κάνοντας αμέσως ιδιαίτερη αίσθηση, ενώ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από το διεθνή και τον εγχώριο μουσικό Τύπο. Την κυκλοφορία του δίσκου ακολούθησαν μία σειρά δυνατών εμφανίσεων, όπως, μεταξύ άλλων, στο Pigalle Club και Queen Elizabeth Hall στο Λονδίνο ως headliner και στο Glastonbury Festival (Ιούνιος 2008) όπου βρέθηκε στην ίδια σκηνή με την Joan Baez. H Athena έχει, κατά καιρούς, συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο καταξιωμένους διεθνώς μουσικούς, όπως, μεταξύ άλλων, με τους: Chris Difford (Squeeze), Chaz Jankel (Blockheads), Richard Causon (Ryan Adams), Adam Levy (Norah Jones), Geoff Martyn (Travis), Miles Zuniga (Fastball).