Οι Kalfayan Galleries υποδέχονται την πρώτη ατομική έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη, την Πέμπτη 19 Ιουνίου. Η έκθεση του Τσαγκάρη έχει τίτλο I am the Sun in His Rising και διακρίνεται από έργα με έμφαση στον αποκρυφισμό και τον μυστικισμό.

Οι Kalfayan Galleries υποδέχονται την πρώτη ατομική έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη, την Πέμπτη 19 Ιουνίου. Η έκθεση του Τσαγκάρη έχει τίτλο I am the Sun in His Rising και διακρίνεται από έργα με έμφαση στον αποκρυφισμό και τον μυστικισμό.


Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα με σχέδια και φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων, τα οποία αποτελούν την εικαστική έκφραση της ενασχόλησης του καλλιτέχνη με τον αποκρυφισμό και τον μυστικισμό.


Τα σχέδια του Τσαγκάρη δεν είναι απλά αισθητικές μελέτες. Χαρακτηρίζονται από κάτι τολμηρό, φτιαγμένα από ασυνήθιστα υλικά, τα οποία αποτελούν οργανικό τμήμα του «μηνύματος» που ο θεατής καλείται να αποκωδικοποιήσει.


Δρουν ως πραγματικά διαγράμματα περισυλλογής και μυστικιστικά σύμβολα (mandalas). Κάθε σχέδιο είναι το αποτέλεσμα μίας σειράς τελετουργιών εξαγνισμού οι οποίες επιφέρουν ολική ή μερική μεταμόρφωση. Τα σχέδια διατηρούν τις θεραπευτικές δυνάμεις τους που απορρέουν από το τελετουργικό τυπικό και τις μεταβιβάζουν στον θεατή.


Τα δύο τρίπτυχα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι φωτογραφική τεκμηρίωση μιας ιδιωτικής τελετουργίας που πραγματοποίησε ο Τσαγκάρης σε συνεργασία με την Καναδή καλλιτέχνη Kim Norcott. Όπως και τα σχέδια έτσι και οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν αποκρυφιστικά «διαγράμματα» .


Έχοντας ως σημείο αναφοράς τις τρεις στήλες του «Δέντρου της Ζωής» της Καμπάλα συμβολίζουν την τέλεια ένωση μεταξύ δύο ατόμων.


Ο Πάνος Τσαγκάρης (γεν. 1979, Αθήνα) ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη. Έχει σπουδάσει στο Emily Carr Institute of Art & Design στο Βανκούβερ του Καναδά. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Αθήνα (Open Plan/ Art Athina 2007, Kalfayan Galleries) και κυρίως στο εξωτερικό: Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Βανκούβερ, Βερολίνο, Μιλάνο και Χονγκ Κονγκ. Ο Πάνος Τσαγκάρης έχει παρουσιάσει τη δουλειά του στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Leipzig καθώς επίσης και στο Assab One Foundation στο Μιλάνο.


Info
I am the Sun in His Rising, Πάνος Τσαγκάρης
Kalfayan Galleries, Χάρητος 11, Κολωνάκι
Εγκαίνια: Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008, 20.00 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης: 19 Ιουνίου – 25 Ιουλίου
Θερινό Ωράριο:
Ιούνιος: Δευτέρα και Σάββατο, 10.00 – 15.00, Τρίτη έως Παρασκευή, 10.00 – 20.00
Ιούλιος: Δευτέρα, 10.00 – 15.00, Τρίτη έως Παρασκευή, 10.00 – 20.00 (Σάββατο κλειστά)